Palkitsemiset ja kilpailutulokset

Luonne saatta näkyä suurissa asioissa, mutta se rakentuu pienissä

– Winston Churchill
Tallin Open

Mitalisteja

Vapaapainin senioreiden SM kilpailut

l

Jelgava open 2016

l

Sotilaiden MM

l

Eeron kulta!

l

l

Helsinki Open

l

Nikon kulta ja Teemun pronssi!

l

Vilin SM hopea!

l

Nikon Pronssi!

l

Vilin kulta!

l

Eeron hopea!

l

Rikun pronssi!

l

Teemu Laurilan SM kulta!

l

Sini Pykäläinen hopea!

l

Tunnustuspalkinnot

Pertinpokaali

Kiertopalkinto joka luovutetaan ahkeralle, kehittyvälle ja tunnolliselle harjoittelijalle ja kilpailuissa kävijälle. Pokaalin saajan valitsevat valmentajat. Pokaalin lahjoitti seuran kunniapuheenjohtaja, Pertti Vesterinen.

2018 Samuel Roininen 

2017 Niko Hyvönen 

2016 Niko Hyvönen 

2015 Niko Gardemeister 

2014 Roni Nevalainen 

2013 Emil Huovila 

2012 Vili Heikkilä 

2011 Ei jaettu 

2010 Eetu Huovila

2009 Emil Huovila 

2008 Tomi Heikkilä 

2007 Timo Rantamäki 

2006 Juha Fofonoff 

2005 Miika Hokkanen 

2004 Jani Latvaniemi 

2003 Jani Latvaniemi 

2002 Mikko Vainio 

Paras painija

Paras painija -pokaalin saa vuoden parhaasta kilpailumenestyksestä. Tärkeimpänä SM sijoitus ja mahdolliset kansainväliset arvoturnaukset, EM, MM.

2018 Vili Sillanpää 

2017 Eero Sillanpää 

2016 Eero Sillanpää 

2015 Vili Sillanpää 

2014 Kirsi Kylmäniemi 

2013 Mikko Lahtinen 

2012 Mikko Lahtinen 

2011 Mikko Lahtinen 

2010 Vili Sillanpää 

2009 Vatteri Sillanpää 

2008 Eero Sillanpää 

2007 Eero Sillanpää 

2006 Tuomas Kepponen 

2005 Eero Sillanpää 

2004 Valtteri Sillanpää 

2003 Vili Sillanpää 

2002 Valtteri Niskanen 

Junior Kare kiertopalkinto

Junior Kare kilpailujen kovimman sarjan voittaja saa kiertopalkinnon. Saajan valitsee palkinnon lahjoittaja, Veijo Kare, valmentajien ehdottamista painijoista.

2016 Joona Hakola JäVo 

2015 Kasperi Kauhanen PoWe 

2014 Miko Elkala LA

2013 Riku Suhonen VaaKu 

2012 Arthur Chanpa PoPi 

Kilpailutuloksia

2020

Vapaapainin SM mitalistit 2020

Kouvolan mitaliputki jatkui miesten vapaapainin SM kisoissa Ylistarossa. Tällä kertaa suurelta osin uudistunut joukkue asialla.

Janne Sinersaari KoPa M79kg hopeaa
Roni Nevalainen KoPa M65kg hopeaa
Ronja Nevalainen KoPa T 15v 58kg hopeaa
Kalle Rämä Pilke M 86kg pronssia
Teemu Laurila VUV M70kg neljäs

Ronja, Roni ja Janne

Roni U20 junioreiden vapaapainin Suomen / Viron mestari

Roni Nevalainen voitti 20v. Suomen / Viron mestaruuden ylivoimaisesti. 2 ylivoimaista pistevoittoa ja selkävoitto. Kisoissa Roni teki yhteensä 25 pistettä ja antoi 0 pistettä. 

Livesrteam: Kohdassa 2.56.28 komea (Niemen Villen opettama) poroheitto. Kannattaa katsoa.
Loppuottelu alkaa kohdassa 4.42.15

Kuvassa Roni aloittelee kilpauraansa.

l

l

Roni edusti Suomea Eesti maottelussa. Maaottelu hävittiin 6 – 3, mutta Roni voitti oman matsinsa viime vuotista Jun. mestaria vastaan.

2019

25.06.2019HUIPPU-URHEILUKISAT

Baku 2019: Suomen joukkue nuorten olympiafestivaaleille valittu

Vapaapaini:

Niko Hyvönen, 2003, Kouvolan painijat

Roni Nevalainen, 2002, Kouvolan painijat, Kouvolan urheiluakatemia

Miko Elkala, 2002, Lahden Ahkera, Päijät-Hämeen urheiluakatemia

Valmentaja:

Niko Kettunen

l

l

Kadettien ja juniorien PM-kilpailut

3. – 4.5.2019 Latvian Daugavpilsissa. Kouvolaan kaksi hopeaa vapaapainista. Roni Nevalainen 55kg ja Niko Hyvönen 51kg. KoPa onnittelee. 

Miesten SM vapaapaini: Sillanpään veljekset mitaleille.

Valtteri Sillanpää 86kg pronssia

Vili Sillanpää 74kg kultaa

Eero Sillanpää 70kg kultaa

Eeron sarja vaikutti ensi alkuun kovalta. Vastassa oli SM finaalivastus vuoden takaa, Vaasan Samu Rajakangas. Tiukka voitto kuukautta aikaisemmin Tallinnan Palusalu turnauksessa näytti, että Samu kehittynyt painijana, joten odotettavissa oli kova taistelu. Taistelu oli kisojen ainoa, joka kesti täyden ajan ja jokainen piste oli kovan työn takana.

Finaalivastukseksi oli tarjolla kaksi kovaa painijaa. Värikkäiden vaiheiden jälkeen Turun painijoiden Jerry Kvarnström tuli diskatuksi Helsingin Painimiesten Said Hossinin ja Jerryn välisessä ottelussa, kun Jerryn sidonta tulkittiin kuristukseksi.

Said aloitti loppuottelun viemällä Eeron mattoon ja pyöräyttämällä jaloista lisää pisteitä. Eero taisteli itsensä alta pois, mutta Said piti nilkkaa hallussaan. Saidin yrittäessä lisätä pistejohtoaan, hän ei huomannut varoa päätään, joka jäi niin tiukasti Eeron kravaattisidontaan, että ottelu päättyi selätykseen ja Eeron selkävoittoon. 

Vilin sarjassa oli 5 painijaa, jolloin kaikki kohtasivat toisensa. Arpa antoi ensimmäiseksi vastukseksi kr. painin tuoreen miesten Suomenmestarin ja kaksinkertaisen nuorten EM pronssimitalistin, Helsingin Hakan Toni Ojalan. Vuoden takaa vp. SM finaalissa Vilillä oli voitto keskinäisestä ottelusta. Toni alussa rakensi yllätystä viemällä Viliä kahdesti kravaatista ja menemällä 4 – 0 johtoon. Vielä kolmaskin Vilin hyökkäys päättyi Tonin vastaliikkeen johdosta 2 – 2 pisteisiin. Tilanteessa 2 – 6 Vili vaihtoi taktiikkaa hyökäten rohkeammin kahden jalan kautta. Kahden neljän pisteen arvoisen noston jälkeen  tilanne olikin tauolle mentäessä kääntynyt 10 – 6 johdoksi. Vielä onnistunut maahanvienti ja siitä pyöritys lopetti ottelun ennen täyttä aikaa ylivoimaiseen 10 pisteen eroon.

Muut Vilin vastustajat kokivat saman. Kisa oli toisinto vuoden takaa: kaikki ottelut päättyivät ennen täyttä aikaa ylivoimaisella pistevoitolla.

Valtteri tekee paluutaan painimolskeille. Edellinen kilpailumatsi, 20v. SM hopea, löytyy niinkin kaukaa, kuin 2010. Koko ajan Valtteri on pitänyt huolta kunnostaan. Opiskeluaikana hän kävi Pertti Ukkolan pitämissä treeneissä antamassa harjoitusvastusta Tampereen kilpaileville painijoille. Kouvolaan palattuaan hän on käynyt parin vuoden ajan muutaman kerran viikossa harjoittelemassa. Taidot olivat tallella ja kovan haasteen hän laittoikin sarjansa kärkipainijoille.  Jokaisessa käymässään ottelussa hän oli tauolle mentäessä pistejohdossa, mutta painkunto ei riittänyt pitämään johtoa loppuun saakka.

2018

Cad SM 2018

Roni Nevalainen voitti Suomen mestaruuden sarjassa 55kg. Ensimmäisessä ottelussa entinen seurakaveri, nykyään Helsingissä asuva ja harjoitteleva Jesse Mäkelä kaatui 5 – 0. Seuraavana Kajaanin väkivahva Muhammed Kazemi taipui selälleen. Pistevoitot Nurmon Veeti Kortehistosta ja Espoon Oskar Mamarista veivät loppuotteluun Lahden Vili heikkilää vastaan, joka myös on entisiä KoPa:laisia. Tuttujen kaverusten taistelu mestaruudesta oli tarkkaa taktiikkapainia. Roni osasi käyttää harvat tilanteet paremmin hyödykseen kotiuttaen kirkkaimman mitalin lukemin 3 – 0.

Niko Hyvönen hoiteli lohkossaan Viipurin Voimailijoiden Jyry Tarkiaisen ylivoimaisesti 10 – 0 ja Nummelan Tuure Lindströmin selkävoitolla. Loppuottelussa Helsingin Akseli Erkkola oli parempi lukemin 10 – 3.

Charuphot Phaophang voitti Vantaan Samu Luojuksen, koki niukan 11 – 10 tappion sarjan pronssimitalistille, Turun Joonas Koivistolle sekä selkähäviön sarjan voittajalle, Porin Vikke Tarkkiolle. ”Sepen” ensimmäisistä SM kisoista tuloksena oli komeasti viides sija.

l

Helsinki Open 24.11.

Kilpailu oli kovatasoinen. Vili voitti 11 painijan sarjan 74kg. Voittoon tarvittiin 6 ottelua. Kovimmat vastustajat olivat Ruotsin Bilal Omarov ja Dagestanin Imran Gandemirov. Ruotsalainen kaatui 6 – 4 ja Dagestanilainen lohkossa jännittävän taistelun jälkeen 4 – 4. Vili oli 5 sekunttia ennen ottelun loppua 4 – 0 tappioasemassa, mutta haki väkisin tarvittavat pisteet. He kohtasivat uudelleen finaalissa, jolloin Vili onnistui hallitsemaan ottelua. Lopputulos 6 – 2 taululle ja Vilin käsi kohti kattoa.

Eero lähti kokeilemaan painikuntoa vähemmän treenanneena johtuen Imatralla koulun penkillä vietetystä syksystä. Kunto ei kuitenkaan ollut hävinnyt, mistä todistaa virolaisten ja tsekkivastustajien kaatuminen 7 painijan 70kg sarjassa.

Kadeteissa Niko Hyvönen taisteli hopeaa neljällä voitolla ja finaalitappiolla Iso-Britannian Harvey Ridingsille sarjassa 54kg. Roni Nevalainen oli sarjassa neljäs.

Charuphot Phaophang voitti kolmen painijan sarjan, 46kg. 

Lisäksi joukkueessamme paini Topi Puhakka 74kg sijoittuen seitsemänneksi ja Teemu Laurila 61kg neljäs.

Baltic Cup 

Kolmihenkinen joukkueemme paini menestyksekkäästi 11.11. Viron Viljandissa. Sarjassa 74 kg Vili Sillanpää antoi neljässä ottelussa vastustajilleen ainoastaan yhden pisteen tehden itse 42 pistettä. Viime vuoden hopea kirkastui kullaksi. 

Saman sarjan pronssimitalin voitti VoVi:n Topi Puhakka.

VUV:n Teemu Laurila paini pronssia sarjassa 61kg.

l

l

Vili Sillanpää PM pronssia Ruotsin Vesteråsissa 19.5.

Tulokset: 1 Alberts Jurcenko 2 Miska Suhonen  3 Vili Sillanpää  4 Samu Rajakangas  5 Emil Bertzell  6 Jako Kivimägi 

Miesten vapaapainin SM kilpailuissa Helsingissä 12.5. seuramme painijat menestyivät historiallisen hyvin. 

Roni Nevalainen paini hopeaa Tallinna Openissa

Kreikkalais-Roomalaisen painin 16v. poikien 48kg sarjassa Roni eteni Finaaliin voittamalla Est, Rus ja Fin painijat. Latvialaiselle tappio toi hopeaa Kouvolaan.

Vapaapainissa Roni taisteli myös hopeaa.

Niko Hyvönen, p. 14, 48kg paini seitsemänneksi voitoilla USA ja BLR sekä tappioilla USA ja EST.

Charuphot Phaophang oli saman ikäluokan 41kg sarjassa 11.

l

SM menestys sai jatkoa

Voikkaan Urheiluveikkojen isännöimissä alle 18v. Kreikkalais-Roomalaisen painin SM kilpailuissa 24.3. KoPa:n edustajat painivat mitaleille sarjassa 48kg.

Niko Hyvönen hopeaa, Roni Nevalainen pronssia. KoPa onnittelee.

Seurapisteissä 37 seuran joukossa sijoituksemme oli 7.

l

Niko Gardemeister Suomen mestari 

Niko voitti mestaruuden sarjassa 79kg 20v. vapaapainin SM kilpailuissa Tuusulassa 20.1.

Harjoitusryhmästämme pronssimitalin voittivat Topi Puhakka VoVi 74kg ja Teemu Laurila VUV 61kg

KoPa onnittelee.

l

HERMAN KARE 2018

Suuri kiitos kaikille mukana olleille. 

Toimiminen yhdessä ja onnistuneen lopputuloksen näkeminen on paras kiitos. Toivon, että tapaamme näissä merkeissä 11.-12.1.2019.

Joka alueen tekijät ovat niin osaavia, että tapahtuma sujuu rutiinilla. Tämän ”Jännityksen” puute tuo tullessaan kaavamaisuutta, johon KS toimittaja viittasi jutussaan sunnuntain lehdessä. Palaute otetaan vakavasti ja etsitään uutta kehitystä. Mitä se on, en tiedä vielä.

Avajaisiakin kritisoitiin pitkiksi, mutta kaikkea en nielaise sellaisenaan. Ohjelmassa luki, että avajaiset klo 16.30 – 17. (seremoiniat päättyivät klo 16.50 ja finaalitapahtuma alkoi ajallaan). 

Toivotan myös onnea kevään isommille kisoille, joista vastaavat VoVi ja VUV. Apua löytyy, mikäli tarvetta on. Kysykää rohkeasti. 

Marko Sillanpää, kilpailun johtaja

l

l

Kouvolan Painijat järjesti yhdessä naapuriseurojen kanssa salikisat jäähallin painisalilla ti 12.12 klo 17-18.30. Osallistujia oli 19 ja otteluita käytiin 18. Järjestelyt onnistuivat hyvin ja aikataulussa pysyttiin. Hyvän alkulämmittelyn jälkeen aloitettiin kilpailut. Seurastamme kisoihin osallistuivat Kalle, Mikki, Dominic, Severi, Juuso, Jere, Sisu ja Elias. Ottelut olivat erittäin tasaisia. 

Kilpailun tsempparipalkinnon sai Mikki voitettuaan oma sarjansa kaikki kolme ottelua. Kilpailun lopuksi jokainen osallistuja sai mitalin, mehun ja karkkipussin. Tästä on hyvä aloittaa joululoma.

2017

Saatiin uusi Suomenmestari seuraan. Niko Hyvönen cad. 46kg.

Vili Heikkilän mitaliputki jatkui 50 kiloisten hopealla.

46 kg	Pojat	(10 Osallistujaa) 
	1.	Niko Hyvönen	Kouvolan Painijat
	2.	Kasperi Joutsenlahti	Porin Paini-Miehet
	3.	Teo Laitila	Vantaan Sampo
	4.	Veeti Aalto	Vantaan Sampo
	5.	Jyry Tarkiainen	Karkkilan Urheilijat
	6.	Muhammad Alihanov	Helsingin Paini-Miehet

50 kg	Pojat	(8 Osallistujaa) 
	1.	Miko Elkala	Lahden Ahkera
	2.	Vili Heikkilä	Kouvolan Painijat
	3.	Eemeli Rautanen	Viialan Pyry
	4.	Atte Kortehisto	Nurmon Jymy
	5.	Lauri Hakomäki	Vaasan Voima-Veikot
	6.	Miska Vanamo	Hyvinkään Painiklubi

l

l

Vili Kuldgaru Openissa 5. Voitto Bilab Omarovista (swe) ja tappiot Hanoc Rachamin (isr) ja Jere Kunnas. 

http://kuldkaru.ee/ru/nashi-turniry/kuldkaru-open/743-kuldkaru-open-2017.html –  Vilin ottelut B matolla kohdissa 1.32, 2,42 ja 3,24

Helsinki Open, linkki tuloksiin: http://www.liga-db.de/Turniere/VT/2017/FI/171124_Helsinki/indexENG.htm

Miehissä Vili 74kg ja Riku 86kg pronssia. Kadeteissa Vili Heikkilä 50kg pronsia ja 07-08 syntyneissä Antti Räsänen pronssia.

Pe 24.11. Fin-Est. miesten maaottelussa ja la 25.11. Fin-Swe kadettien maaottelussa vahva Kouvolalaisedustus.

Miesten vapaapainin maaottelu Suomi – Eesti 6 – 2. Ottelun voittajat tummennetulla
57 Fatos Durmishi Twm vs Mario Mägisalu
61 Qasim Bahram Hpm vs Sten Orav
65 Said Hossini Hpm vs Marek Kütt
70 Eero Sillanpää Kopa vs Kaimo Aljas
74 Jere Kunnas Hpm vs Gleb Belokurov
 Vili Sillanpää Kopa vs Kevin Aas
97 Ali Darakshifara Hpm vs 
125 Santeri Varteva Esu vs Hannes Käärik

Kadettien Maaottelu  FIN – SWE: 7 – 2
46kg: Akseli Erkkola HPM
50kg: Miko Elkala LA                       
54kg: Nestori Mannila YKV
58kg: Kasperi Kauhanen PoWe
63kg: Akseli Virtanen PPM – Walter Wale SWE
69kg: Artturi Weckström LA – Kevin Makota-Ström SWE
76kg: Topi Puhakka VoVi                     
85kg: Suleiman Ahmadi HPM
100kg: Juho Pahikainen HaHe

l

Lauantaina 11.11. painittiin Viljandissa, Virossa ja Janakkalassa. 

Tampereen Jun. MM 2.8.

Nikon taistelu päättyi Pawel Malickia vastaan tosien erän alussa, kun Puolalainen sai Nikon jalat ristiin ja pyöritti siitä ypv:n 12 – 2.

Erätauolle mennessä Niko oli onnistunut kaventamaan ottelun lukemiin 6 – 2 ja näytti siltä, että pystyssä homma hoituu. Taistelutilanteet oli kuitenkin alue, johon tulemme harjoittelussa keskittymään, ja vuoden päästä olemme siinä vahvempia. 

l

Vili Sillanpää voitti PM pronssia Liettuan Panevezysissä la 10.6.2017

Miehet 74kg
Puolivälierä: Jere Kunnas – Vili Sillanpää FIN 4-2

Keräily: Vili Sillanpää – Andrius Mazeika LTU 10 – 0 (Mazeika 2016 EM 5.)

Pronssiottelu: Vili Sillanpää –  Nikita Gerasimovas, LTU 12 – 2 (Gerasimovas 2015 EM 11)

Finaali: Jere Kunnas – Ivars Samusonokos LAT 1 – 4

l

XXII Veikko Rantanen -turnaus Heinolassa 10.6.2017

13 vuotiaiden sarjoissa oli jokaisessa hyvin painijoita ja jokainen poika pääsi painimaan kauden päätöskilpailussa monta hyvää ottelua. 

Myös veteraaneissa tuli Kouvolan alueelle menestystä.

Sijoitukset:
Pojat 13v 21kg Aapo Tuomisalo 3.

Pojat 13v 26kg Antti Räsänen 4.   Romeo Uotila VOVI ,5.

Pojat 13v 30kg Samuel Roininen 3.

Pojat 13v 37kg Charuphot Phaophang 3.   Jimi Lohman VOVI 5.    Veeti Harju 6.   Onni Rautomäki VOVI 8.

Pojat 13v 40kg Sampo Lehto VUV 2.

Tytöt 32kg Sarita Lehto VUV 2.

Veteraanit 70kg Raimo Lehto VUV 1.

Veteraanit 78kg Jani Syrjänen VOVI 1.

l

Menestyneiden painjoiden palkitsemistilaisuus

Seuran kauden päätöstilaisuus järjestettiin ke 31.5. KymLin tiloissa ässätornissa. Tilaisuudessa palkittiin vuoden 2016 paras painija Eero Sillanpää ja Pertin pokaalilla Niko Hyvönen. Eeron meriitteinä olivat mm. vapaapainin SM-hopea ja sotilaiden MM-9. Pertin pokaalin kriteerinä olivat ahkerin ja kehittynein painija.  Stipendit saivat Vili Heikkilä, Niko Gardemeister, Vili Sillanpää, Eero Sillanpää ja Riku-Petteri Viitanen.

Painijoitamme valittiin maajoukkuetehtäviin.

Väliryhmässä harjoittelevat Jesse Mäkelä, Vili Heikkilä ja Roni Nevalainen ovat valittu 27. – 28.5.2017 Koldingissa, Tanskassa. pidettäviin PM kilpailuihin edustamaan maatamme. Jesse ja Vili edustavat vapaapainin 46 kiloisissa ja Roni 42 kilon sarjassa. 

l

OLLIN PAINIT 8.4.

83 painijaa ratkoi mestaruuksia Kuusankosken urheilutalolla Pilkkeen järjestämissä Ollin paineissa.

KoPa saalisti kaksi sarjavoittoa: 17v poikien 42kg (Roni Nevalainen) ja 48kg (Niko Hyvönen).

Hopeaa saivat Vili Heikkilä (17v, 48kg) ja Charuphot Phaophang (13v,38kg)

Pronssia voittivat: Veeti Harju (13v, 38kg) ja Samuel Roininen (9v, 30kg)

Kokemusta saivat Antti Räsänen (9v. 27kg) ja Aapo Tuomisalo (9v. 22kg) 

Vili Heikkilä palkittiin kilpailuiden parhaana painijana. 

l

Vapaapainin senioreiden SM kilpailut, su. 36.3. Järvenpää.

Eero hopeaa, sarjassa 70kg.

Vili pronssia ja Timo viides 74kg

Riku pronssia ja Mikko viides 86kg

KoPa 19 seuran joukossa seurapisteissä toiseksi paras HPM:n jälkeen.

Ehkä kilpailuiden kovatasoisemmassa sarjassa, 70 kiloisissa finaalipaikan taisteli Eero Sillanpää. Tasaisen ja loppuun asti jännittävän 4 – 4 pisteisiin päättyneen taistelun vei Helsingin painimiesten Joonas Honkanen. Matkalla kaatuivat Peräseinäjoen Markus Ahtiainen 11 – 0, Kotkan Toni Kröger selkävoitolla ja Turun Jerry Kvarström 7 – 2.

Vili Sillanpää kärsi ainoan tappion 74 kiloisten välierässä HPM:n Jere Kunnakselle. Pronssiottelussa kaatui Espoon urheilijoiden Olli Rossi. Sarjassa viidenneksi paini Timo Rantamäki.

Riku Viitanen koki välierätappion Haukiputaan Juho Pahikaiselle sarjassa 86kg, mutta kokosi itsensä pronssiotteluun Rauman Jone Niemistä vastaan.. Mikko Vainio paini sarjassa viidenneksi. 

VUV:n juniori-ikäinen Teemu Laurila oli kokeilemassa miesten kisojen kovuutta. Tuloksena viides sija 61 kiloisissa.

Kouvolan Painijat oli seurapisteissä toisena Helsingin Painimiesten jälkeen. Kilpailuihin osallistui 19 seuraa.

l

l

Janakkalassa 11.2.

FFC osakilpailuissa Niko Gardemeister voitti sarjan: miehet 74kg mestaruuden.86 kiloisissa Vili Sillanpää paini hopeaa häviten finaalin JäVo:n Henri Seleniukselle. Saman sarjan 5. oli Mikko Vainio ja 6. Timo RantamäkiRyhmämme menestystä täydensi VUV:n Teemu Laurila voittamalla miesten 57 kiloisten kultaa.Suorituksillaan Niko ja Teemu ansaitsivat kutsun antamaan arvokisanäyttöjä huhtikuussa Tallina Openissa. 

l

Aluemestaruuskilpailut, Kotka 4.2. 2017. 

Seuramme saalisti kolme mestaruutta kadeteissa.Sarjan 38kg voittaja oli Charuphot Phaophang.42 kiloisten mestariksi paini Roni Nevalainen. 46 kiloisissa saavutimme kaksoisvoiton. Vili Heikkilä kultaa ja Niko Hyvönen hopeaa. 

10v. poikien 26 kiloisissa hopealle paini Antti Räsänen.Alottelijoissa hopeaa saavutti 42kg Otto Laukknen ja Samuel Roininen oli neljäs 30 kiloisissa.  

Painijoistamme Vili, Roni ja Charuphot tulivat valituksi Itä-Suomen aluejoukkueeseen maaliskuussa Tampereella käytäviin kisoihin.

l

l

Herman Kare 13.-14.1.

Herman Kare: 66kg Morten Thoresen (NOR) – Choren Tomosyan (RUS)

Jussi Puuri, Herman Kare kuvat

Tuomo Tulokas, Herman Kare kuvat

valokuva albumi KoPa facessa

Ennakkouttu Kouvolan Sanomissa

Kisajuttu Kouvolan sanomissa

Juttu uusista valmentajakuvioista

Juttu Härkäsestä Norjan päävalmentajana

Kilpailuiden johtajana kiitän paikalle saapuneita. Joukkueita tuli mukavasti, 11 maata, 80 painijaa: Te teitte kilpailuista tasokkaan. Yleisö ja yhteistyökumppanit: Teidän tuellanne pystymme tekemään taas satoja tunteja talkootyötä. Turnauksen järjestelyt sujuivat hyvin. Itse kilpailutapahtumassa työskenteli yli 40 vapaaehtoista. taustatyössä vielä kymmenkunta lisää. Kaikki halusivat tehdä parasta, lähetit, kuvaajat, kahvion henkilökunta, kuljettajat ja muut enemmän tai vähemmän esillä olleet. Näiden summana syntyi turnaus, josta on tullut pelkkää hyvää palautetta. Tällaisen porukan kanssa on hienoa tehdä töitä. Iso kiitos kaikille. 

”Yksin ei pysty tekemään paljoa. Kaikki pystyvät tekemään vähän. Kun jokainen tekee vähän, kaikki tulee tehtyä.” – Mirja Räty 

Marko Sillanpää

Kilpailun johtaja  

Lainaus Markku Lintulan tekstistä Kouvolan Sanomissa ”Kouvolan Painijat isännöi 38. Herman Kare -turnauksen tasokkaasti. Yksipäiväinen kisa on jäntevä, ja organisaatio osasi myös soveltaa tilanteen mukaan niin, että pari päätyi alkuperäisestä poikkeavalle matolle, jotta aikataulu pysyi hanskassa.

Järjestäjille maiden runsas kirjo on tietenkin haaste. Pelkästään finaaleissa oli seitsemän eri kansallisuuden edustajia ja salissa vieläkin useamman. Tästä syystä kaikki kuulutukset englanniksi eivät pure joka joukkueeseen välittömästi. Silti odottelua ei itse painien aikana tullut, mistä voi antaa todella puhtaat paperit.

2016

Cad.SM vapaapaini, Tampere 9.-10.12.

Kouvolan painivuosi sai upean päätöksen. Olemme saaneet juhlia mestaruuksia ja muita mitaleita niin aikuisten kuin nuortenkin ikäluokissa sekä hoidimme useita kansainvälisiä edustustehtäviä. Lauantaina kotiutettiin vuoden viimeiset kolme Suomen mestaruutta 17v. ikäluokassa. Mikään muu kaupunki ei tähän pystynyt. Tampere sai kotikisoista kaksi poikien mestaruutta, samoin Helsinki. Loput sarjavoitot veivät Lahti, Vaasa ja Haukipudas. Tyttöjen mestaruudet menivät Liminkaan, Viialaan, Ylistaroon, Kuortaneelle ja Järvenpäähän.

Vili Heikkilä (KoPa) paini 42kg finaalissa tähän mennessä parhaan ottelunsa. Mestaruus tuli luottamalla omiin vahvuuksiin eikä Helsingin painimiesten taitava Akseli Erkkola päässyt määräämään tahtia. Matka mestaruuteen ei ollut helppo. Ensimmäisessä ottelussa tappio Tampereen Nico Hakalalle opetti, että lipsahduksia ei saa tulla. Seuraavat kolme ottelua näyttivät, että taistelutahtoa löytyy, kun sitä tarvitaan. Onnistumiset tulivat parhaassa mahdollisessa paikassa. 

Saman sarjan Niko Hyvönen (KoPa) taisteli itsensä pronssiotteluun, mutta Porin Kasperi Joutsenlahti oli vielä tällä kertaa parempi. Roni Nevalainen (KoPa) viides.

Teemu Laurila (VUV) oli 58kg kiloisissa pitelemätön. Kaikissa otteluissaan Teme aloitti pisteiden teon heti alkuvihellyksen jälkeen ja niitä tuli niin kauan, kun annettiin tehdä. Neljä viidestä ottelusta päättyi ennen täyttä aikaa. Teemun vahvuus, sähäkkä liikkuminen, sai pisteet ropisemaan omaan tauluun riippumatta siitä, kumpi painija oli hyökkäyksen tekijä.

Niko Gardemeister (KoPa) voitti odotetusti 76kg mestaruuden. Tekeminen oli jälleen niin varmaa, että valmennuksen ei tarvinnut olla missään vaiheessa huolissaan lopputuloksesta. Finaalissa KooVee:n Jere Korpelaa vastaan yksi onnistunut hyökkäys riitti. Vahvakätinen vastustaja tiesi Nikon nopeuden ja pyrki pysäyttämään liikkumisen, mutta Nikon voimat riittivät vastaamaan sidontoihin, eikä pistejohdossa tarvinnut tehdäkään enempää.

Topi Puhakka (VoVi) oli 63kg sarjassa seitsemäs. 

Jelgava open 2016, Latvia, 23.9.2016

Kaikkiaan 250 painijaa, seitsemästä eri maasta oli saapunut kisaamaan tähän kovatasoiseen kadettiturnaukseen, Jelgavaan. Jesse paini hienosti hopealle, voitonkin ollessa enemmän kuin tarjottimella. Loppuottelussa Viron Ekke Leithamia vastaan Jesse johti vielä puoli minuutttia ennen loppua 10-8, mutta viime hetken ”fifty-sixty” kamppailutilanteessa Ekke veti pidemmän korren ja voitti ottelun.

Sotilaiden MM 19.-25.9. Makedonia. Eero kohtasi 70 kiloisissa Iranilaisen Farzad Kolivandin. Ainoaksi otteluksi jäi 12 -2 tappio Aasian mestaruuskilpailuiden parin vuoden takaiselle pronssimitalistille. Iranilainen tippui jatkosta tappiolla Venäläiselle, mutta saavutti pronssin näistä kisoista.

Kadettien EM kilpailut, 19.-24.7. Tukholma. 

Menestys jäi vieläkin seuramme osalta haaveksi. Nikon kisat jäivät yhteen otteluun, Georgian Giorgi Bregvadzelle kärsittyyn tappioon sarjassa 69kg. Sijoituksena 33. 

SM Vajaakoski

Kadettien (17v) SM kilpailuista 9.4. 

Onnistuimme odotusten mukaisesti. Vaihteeksi saalistettiin Kr. painin SM mitalieja  Kouvolaan. Seuramme paras suoritus oli Niko Gardemeister pronssi sarjassa 76kg. Tämän hetkisistä tavoitteista vapaapainissa johtui, että krekun harjoittelu oli jäänyt vähemälle. Vanhasta muistista tämäkin paini kulki. Kisoissa neljässä ottelussa ainut tappio tuli Heinolan Severi Saarelle. 

 SM pisteitä seuralle toivat 42 kiloisten viides, Vili Heikkilä, jonka saldo oli 3 voittoa ja 2 tappiota ja 54 kiloisten kuudes, Emil Huovila. Jesse Mäkelä sai vastaansa sarjan kärkipainijoita, joille hän kärsi tappiot.

 Joukkueen menestys täydentyi VUV.n Teemu Laurilan 54kg hopealla, joka aukaisi paikan PM kisoihin.

Pistesijoitusten tuntumaan paini VoVin Topi Puhakka 63 kiloisissa. Kaksi hienoa voittoa kertoo homman eteenpäin menemisestä.

KoPa Onnittelee. Jälleen nähtiin seuran värit  SM korokkeella

Tallin Open

Osallistuimme isolla joukolla Euroopan suurimpaan painikilpailuun. Tulosta jo kokemusta tuli.

Nikon (hopeaa 69kg, Fs.) pystypaini on kansainvälisellä tasolla. Erikoistilanteita pitää treenata paljon, koska niissä ratkaistaan kovat ottelut. Kisoissa ei ole tullut riittävästi kokemusta siitä, mitä on olla puolustajana matossa. (johtuen em. pystypainista) 

Topilla (20. 63kg Gr.) on potentiaalia voittaa enemmänkin otteluita. Liikkeitä on useita ja ne lähtevät räjähtävästi. Itseluottamusta kun tulee lisää, niin silloin uskaltaa haastaa ja paikat hyökkäyksille löytyy.

Teemun (kultaa 54kg, Fs.) vahvin alue on mattotaistelut, varsinkin silloin, kun hän on hyökkääjänä. Pystyssä vastustajan hallinta ja käsipaini vaatii kehittämistä.

Emil (8. 54kg Gr.) ei pystynyt hyödyntämään hyvää tekniikkaansa ja painiälyään. Käsivoimat eivät riittäneet vastustajan puolustuksen rikkomiseen.

Vili (9. 54kg Gr.) ja Jesse (14. 42kg Gr.) näyttivät pitkästä aikaa, millaista se on, kun paini kulkee. Ottelukokemusta vain lisää, niin virheet vähenevät. Vastustajien liikkeet kun tulevat tutuiksi, pystyy niihin reagoimaan paremmin. Myöhemmin jopa ennakoimaan ja vastaamaan.

Ronia (38kg Gr:15 ja Fs:9.) ja Nikoa (38kg Gr:13 ja Fs: 16.) ei voi syyttää yritysten vähyydestä tai rohkeuden puutteesta. Parempi tässä vaiheessa kokeilla liikkeitä, vaikka epäonnistuukin, kun antaa vastustajan tehdä kaikki suoritukset.

Kouvolan kaupunki palkitsi v. 2015 SM- kultamitalistit ja maajoukkue-edustajina olleita urheilijoita 1.2.2016. Seurastamme palkinnon saivat: Mikko Lahtinen (jun. SM1. vp. Niko Gardemeister Cad. SM 1 vp ja SM 3 gr. sekä maajukkuessa edustaneet Eero Sillanpää Baltian mest. ja Fin Swe maaottelu. Vili Sillanpää Baltiam. mest. Mikko Vainio baltianm. mest. Alla olevassa kuvassa lisäksi Teemu Laurila VUV. ja valmentaja.

Kymenlaakson Urheiluseurojen yhdistys palkitsi 16.5.2016 alle 20v. SM mitalistit.: Mikko Lahtinen jun. SM 1. , Riku Viitanen jun SM 3, Niko Gardemeister cad SM 1 ja Emil Huovila cad SM 3

l

l

Finlandia Freestyle Cup Helsinki

Kilpailut olivat kevään ja kesän kansainvälisiä edustuspaikkoja tavoitteleville viimeiset kotimaiset näyttökilpailut. Vapaapainin päävalmentaja Hannu Rantala teki ahkerasti merkintöjä joihin Kouvolankin nimi painettiin ja painittiin.

KoPa:n Niko Gardemeister vastasi päivän yllätyksestä voittamalla miesten 74 kiloisissa kultaa. Vielä kadetti- ikäinen (alle 18v.) Niko voitti lohkonsa –Miska Suhosen VaaKu, Karim Husseinin HPM –ylivoimaisella pistevoitolla.Loppuottelu Afganistanilaista Hamid Ghulamia vastaan hiljensi hallin. Niko vei taistelutilanteet nimiinsä voittaen sarjansa ylivoimaisesti.

Toinen kadetti, KoPa:n Emil Huovila taisteli hopeaa myös omaa sarjaansa ylempänä, miesten 57kiloisissa. Ylivieskan Joona Vuoti kukistui selätyksellä. Ville Jaskari oli parempi loppuottelussa vieden ylivoimaisesti kultaa Helsinkiin.

86 kiloisissa Vili Sillanpää voitti lohkossaan miesten 86kiloisten SM hopeamitalistin, Helsingin painimiesten Isa Abdilwahabinja saman seuran Fazel Ahmadin ylivoimaisesti. Loppuotteluvastus, kokenut Espoon Mohammad Morzakhani paini viisaasti käyttämällä hyväksi taitoaan ja meni ensimmäisessä erässä 8-2 johtoon. Toinen erä vei Vilin lähelle voittoa. Viimeinen heitto lähti loppusummerin soidessa, eikä siitä pisteitä enää taululle saatu, joten hopeaa Kouvolaan 8-6 pistein.

Samassa sarjassa KoPa:n Timo Rantamäki raivasi tiensä pronssiotteluun, mutta Isa Abdilwahabi vei siinä voiton pistein 5-0

VUV:n Karita Kohtala voitti naisten 63 kiloisissa kultaa ylivoimaisesti. Niin Janakkalan paini-ilveksen Anni Salmelin, kuin Tampereen Koovee:n Milja Suopajärvi taipuivat ylivoimaisesti Kuuusaankoskelaisen SM hopeamitalistin käsittelyssä.

Samaan aikaan KoPa:n nuoremmat olivat Tampereella Taisto Kangasniemen muistopaineissa painimassa perinteistä Kreikkalais-Roomalaista. Siellä Jesse Mäkelä voitti 15v. 43kiloisissa kultaa ja Vili Heikkilä oli neljäs. 13v. 40 kg sarjasa Niko Hyvönen oli neljäs. 

Uusi sivu KoPa:n historiaan: Kolme SM mitalia aikuisten vapaapainista. Vili kultaa ja Riku pronssia 74kg ja Eero kultaa 70kg. Lisänä Karita (VUV) naisten 63kg hopeaa.

Otteluraportit tuloksia sivulla.

l

l

Miesten vapaan SM Janakkala 6.2.2016

Janakkalan Turengissa tehtiin kova tulos: kaksi kultaa ja pronssi. Kilpailuiden tasoa nostivat useat maahanmuuttajat, jotka ovat löytäneet tiensä painiseuroihin. Heidän kanssaan piti painia tarkasti. Yksikin virhe saattoi ratkaista matsin. Kaikista otteluista ei tullut yleisöön menevää pistejuhlaa. Tosin viihdyttäjiksi emme tänne tulleetkaan, vaan voittamaan mestaruuksia.

Sarjan 70kg voitti Eero Sillanpää. Ensimmäinen ottelu parin vuoden takaista Aasian mestaruuskilpailuiden kadettien 5. sijoittunutta Mahmood Al-Duria vastaan vaati tarkkaa painia. Taitava vastustaja teki vaarallisia hyökkäyksiä, mutta Eeron puolustus piti ja painostamalla löytyi paikat 3 – 0 voittoon. Ilmajoen Miika Lähdesmäki kukistui 11-0. Loppuottelu Vaajakosken Miska Suhosta vastaan päättyi niin ikään ylivoimaisella pistevoitolla 11-0.

74 kiloisissa arpa laittoi kaikki KoPan painijat samaan lohkoon. Keskinäisissä koitoksissa Vili Sillanpää voitti Timo Rantamäen 12-2 ja Riku Viitasen 4-2. Irakin mestaruudenkin aikaisemmin voittanut, Helsingin painimiesten Ali Abdaljalil taipui Rikulle pistein 3-1 sekä Vilille 3-2.

Pronssiottelussa Riku kohtasi vapaaottelijana tunnetun Makwan Amirkhanin, jota media seurasi kiinnostuneena. Tiukan taistelun Riku vei nimiinsä pistein 5-4. Urheiluruutu näytti kohdassa 19min.11s. pätkän ottelusta, mutta nimet olivat menneet sekaisin. http://areena.yle.fi/1-3063918 

Vilin finaalivastustajaksi nousi yllätysnimi, Turun voimamiesten nuori Markus Kallio. Turkuun muuttaneen 9 kertaisen Kosovon mestarin, Fatos Durmishin kanssa harjoitteleminen on kasvattanut KR. arvokisaedustaja Timo Kallion pikkuveljen taitavaksi vapaapainijaksi. Vili kuitenkin kokeneempana hallitsi ottelua voittaen pistein 10-2. 

KoPa oli seurapisteissä kolmas Helsingin ja Espoon jäkeen. Janakkalassa 6.2.2016 kirjoitettiin yksi luku seuran historiaa painijoidemme toimesta.

l

l

Jun. SM

Ryhmästämme lähti yksi Juniori ja kolme kadettipainijaa mittauttamaan tasoaan Virolaisille avoimissa junioreiden vapaapainin SM kilpailuissa.

Nikolle kilpailut olivat tuntuman hakua kansainvälisiin otteluihin. Kisoissa ainoana kuusi ottelua taistelleena kadettipainijana väsymys alkoi näkyä viimeisissä matseissa. Tähän saakka kahden minuutin säännöillä paininut Niko kuitenkin täytti odotukset lujissa käsipainitaisteluissa kolmen minuutin eriin tottuneita junioreita vastaan. Valmennuksen on kiinnitettävä jatkossa huomiota kisapäivän aikaiseen energian tankkaukseen ja otteluiden jälkeiseen palautumiseen. Myös erikoistilanneosaamista on harjoiteltava lisää. Neljä voitettua ottelua ja neljäs sija 74 kiloisissa (oma sarja 69) lupaavat hyvää kevättä.

Emil aloitti kilpailut voitolla. Pituus- ja painoluokan kasvu näkyvät koordinaatiossa ja voimatasossa. Osa vastustajista oli valmiimpia 55 kiloisten taistelijoita. Emilin kanssa keskitytään perustekniikan vahvistamiseen ja edetään rauhallisesti, kunnes oma sarja vakiintuu. Kuudes sija toi seuralle SM pisteen.

Teemun fyysinen painityyli riitti vielä muutama vuosi sitten, mutta enää pahimmat vastustajat eivät horju suoraviivaisilla hyökkäyksillä. Nyt on haettava kovia otteluita ja harjoituksissa löydettävä lisää vääntöä. Painin nostaminen seuraavalle tasolle alkaa lisäämällä taistelua treenimatseihin. Viides sija 55 kiloisissa.

Karita täytti odotukset voittamalla sarjansa naiset 63kg. Finaalissa Viron Viktoria Vessolla oli paikkansa yllättää, mutta Karitan työvoitto toi mestaruuden. Turussa Karita on oppinut nostamaan vastustajansa ilmaan ja paiskaamaan mattoon neljän pisteen arvoisesti.

Kreikkalais-Roomalaisen painin aluemestaruuskilpailuiden 17v. poikien ikäluokassa painittiin12 sarjan mitaleista. Kouvola saalisti näistä 5 kultaa ja kaksi hopeaa.

Raskaimmassa 76kg sarjassa Niko voitti kaikki neljä otteluaan antamatta vastustajilleen pistettäkään, niin kuin Nikon tapa on ollut. 

58 kiloisissa Teemu sai niskalenkkinsä kohdalleen kolmesti. Tuloksena oli kolme selkävoittoa sekä Kuopion Aslak Pitkäsestä otettu ylivoimainen pistevoitto.

54 kiloisissa Emppu voitti mestaruuden kukistamalla finaalissa Lahden ahkeran Artturi Weckströmin selkävoitolla.

38 kiloisten sarjassa kaksi lahtelaisvastustajaa taipui ylivoimaisella pistevoitolla Ronin käsittelyssä.

35 kiloisissa Antti otti mestaruuden 10 – 0 ylivoimaisella pistevoitolla Lahden Otso Lehtosesta.

Hopean arvoisesti taistelivat Topi 63 kiloisissa ja Vili 42 kiloisissa.

Herman Kare 9.1.

Suuret kiitokset kaikille turnaukseen osallistuneille. Painijat, tuomarit, tukijat ja talkoolaiset: yhdessä teimme tapahtuman, josta voidaan olla tyytyväisiä.

Turnauksen järjestämiseen on tullut ammattimaista otetta. Jokaiselle alueelle on löytynyt osaava vastuunkantaja. Kahvioon, ruokailuun, kansliaan, kuljetuksiin ja majoitukseen vastaava on löytynyt omasta seurasta. Salitoimintaan ja mainosmyyntiin olemme saaneet hienosti apuja naapuriseuroista.

TV lähetys YLE arenassa: http://areena.yle.fi/1-3142152?autoplay=true

2015

Cad. SM Kajaani (vp.) 12.12.2015

KoPa:n Niko Gardemeister haki 17v. poikien SM kilpailuiden vapaapainin sarjan 69kg kirkkaimman mitalin Kouvolaan. Kajaani-halliin kokoontunut yleisö sai nähdä vertaansa vailla olevan suorituksen. Niko voitti kilpailujen suurimmassa sarjassa kaikki kuusi otteluaan ylivoimaisella pistevoitolla, itse antamatta pistettäkään vastustajilleen. Ensimmäisen ottelun voitto Popinniemen Iskun Ilja Vanhalasta oli työläs, mutta kisojen vanhetessa Nikon paini muuttui irtonaisemmaksi ja itseluottamus kasvoi onnistuneiden hyökkäysten myötä. Finaaliottelussa Tampereen KooVeen Jere Korpelaa vastaan matolla nähtiinkin jo tuttua Nikoa, nopeita jalkoihin syöksyjä ja korkeita heittoja.

VUV:n Teemu Laurilan SM mitaliputki sai jatkoa hopeamitalilla sarjassa 54kg. Helsingin painimiesten Leo Westerlund onnistui kuittaamaan edellisen kohtaamisen tappion tiukalla 4-1 voitolla sarjan finaaliottelussa.

Saman sarjan kolmannesta sijasta käytiin tiukka taistelu. Ennenkin voittopisteet viimeisillä sekunneilla tehnyt ja siten valmentajan verenpainetta nostanut KoPa:n Emil Huovila kotiutti pronssin 15 sekuntia ennen ottelun päättymistä tehdyllä mattovyörytyksellä. Helsingin Painimiesten Artturi Sulin yritti vielä kääntää ottelun itselleen, mutta tuomarin loppuvihellys jätti lukemat 4 – 3 Kouvolaan.

Kajaanin matkan onnistumisen täydensi Painiliiton syyskokouksessa liiton hallitukseen valittu KoPa:n puheenjohtaja, Timo Pahkala.

FFC 5.12.

Tulokset, Miehet 86kg

1.Santeri VartevaEspoon Urheilijat
2.Riku ViitanenKouvolan Painijat
3.Mikko VainioKouvolan Painijat
4.Jone NieminenRauman Voimailijat
5.Timo RantamäkiKouvolan Painijat
6.Sidlus EslamiGBR

Kadetit 54kg

1.Emil HuovilaKouvolan Painijat
2.Leo WesterlundHelsingin Paini-Miehet
3.Vladik AnohinsVantaan Sampo

Pojat 13v. 38kg

1.Roni NevalainenKouvolan Painijat
2.Veeti PulkkinenLappeenrannan TyöväenUrheilijat

Helsinki Open 27.-29.11.

Perjantaina painitussa Ruotsi-Suomi maaottelussa Eero Sillanpää edusti voittoisasti Suomea. 70 kilon sarjassa. Ruotsin Abu Yasin Yusupov joutui tunnustamaan Eeron paremmakseen pistein 7 – 4. Maaottelun Suomi voitti lukemin 5 – 3.

Miesten 70 kiloisten hopeamitalisti Eero taisteli turnauksen ensimmäisen voiton Ruotsin  Ehsan Saidullahista pistein 4 – 3. Ruotsin Jafar Oorbani kukistui seuraavana ylivoimaisella pistevoitolla 11 – 1 ennen täyttä aikaa. Välierässä selkävoitto Latvian Emils Sulch:sta vei Eeron loppuotteluun. Eestin Elar Hania vastaan. Maansa moninkertainen arvokilpailuedustaja määräsi ottelun kulun vieden sarjavoiton lahden taakse.

Vili Sillanpää hoiteli 74 kiloisten hopean Kouvolaan. Ensin Pietarin David Avetisuanista ylivoimainen 10 – 0 pistevoitto, seuraavana Rauman Jone Niemisestä lukemat 15 –4. Tiukka 4 – 3 voitto Vaajakosken Rasmus Peltolasta ja välierässä ylivoimainen voitto Ruotsin Efrahim Hildenistä. Loppuottelu Sarap Gitinovia vastaan oli toisinto vuoden takaa. Pietarilainen oli jälleen parempi lukemin 10 – 0.

74 kg nelonen, Timo Rantamäki koki  pronssiottelussa tappion Rasmus Peltolalle. Näiden lisäksi 86 kiloisissa KoPa:n Riku Viitanen oli 5. Ja Mikko Vainio 8.

Naisten 63 kg VUV:n Karita Kohtala pettyi omaan suoritukseensa Ruotsin Ayda Deleniä vastaan. Kilpailukokemuksen vähyys johti virheeseen ja selkähäviöön. Voitot Ylistaron Serafia Mannilasta ja Helsingin Jade Lindforsista paikkasivat pettymystä pronssisella mitalilla.

Alle 18v. kadettien turnauksessa 76 kiloisissa painineen KoPa:n Niko Gardemeisterin kolme ensimmäistä vastustajaa, Ruotsin David Lissel, Vaasan Riku Sten ja Latvian Artioms Lavruhins, kukistuivat ylivoimaisesti. Eestin vahva Kevin Aas taipui lukemin 6 – 0. Loppuottelun voittaneen Saksan Johannes Demlin nopeus oli kuitenkin liikaa Nikolle, joten hopeaa täältkin Kouvolaan.

VUV:n Teemu Laurila 54 kg paini pronssia. Voitot Emil Huovilasta, Tampereen Wiljami Kartilasta ja Helsingin Leo Westerlundista veivät Teemun välierään, jossa virhe hyvässä johtoasemassa käänsi ottelun Ruotsin Walter Wale:n voitoksi. Pronssista Teemu taisteli Ison Britannian Homam Limamin kanssa voittoisasti.  Emil oli sarjassaan 7.

Seurapisteissä KoPa oli neljäs Ruotsin, Pietarin ja isäntäseuran, Helsingin painimiesten jälkeen. Joukkueita kilpailuissa oli mukana yli 30.

KLL Porvoo

Kouvolan koulujen edustajat taistelivat Koululiikuntaliiton mestaruuksista viikonloppuna 17.-18.10. Porvoossa.

Voittoon ylsi Niko Gardemeister 16v. poikien 76kg sarjassa. Nikon otteet olivat vakuuttavia. Kaikki neljä otteluaan hän vei ylivoimaisella pistevoitolla.

Teemu Laurila lähti hakemaan kovia otteluita omaa painoluokkaansa ylempää. Kisat olivat valmistautumista viikon kuluttua Liettuassa painittavaan kansainvälisen turnaukseen, johon maajoukkuevalmentaja Anvar Suvinii…tty on Teemun valinnut. Kyyti oli sitä, mitä tilattiin, joten pronssi tarttui tällä kertaa mukaan.

Muut painijat saivat kokemusta ja kaikille tuli otteluvoittoja, mutta mitalit jäivät ottamatta. 13 v. sarjan 30 kiloisissa Onni Rautomäki oli sijalla 8 ja Jimi Lohman 11. Saman ikäluokan 35 kiloisissa  Roni Nevalainen oli 9. ja  Niko Hyvönen 11. .Vili Heikkilä oli sarjan 42kg 6. Kouvolassa harjoitteleva Jesse Mäkelä voitti mestaruuden sarjassa 38kg.

Baltian maiden mestaruuskilpailut Viljandi, Viro 20.-21.11.

Maajoukkueessa oli vahva edustus Kouvolasta. Painijamme kiittivät valinnasta menemällä mitaliotteluihin. Odotukset eivät olleet suuret, koska edellisen kerran miespainijamme olivat olleet kisamatolla viime keväänä. Kovan peruskunto – perustekniikkakausi on päättynyt ja kyseessä oli kilpailukauden avaaminen tähtäimenä helmikuussa olevat miesten SM kilpailut.

Miesten 74 kiloisissa Vili Sillanpää palkittiin sarjavoittajana. Finaalivastus Isäntämaan Hergo Andruse yritti vahvalla käsipainilla sitoa hyvin liikkunutta Viliä. Kahdesti Virolaisen yrittäessä päästä käsien alle, Vili vastasi heitolla. Heittoja seuranneiden mattopyöritysten jälkeen lukemat 11-0 ensimmäisessä erässä toivat Kouvolaan Baltian vapaapainimestaruuden. 

Mikko Lahtinen 65kg, Eero Sillanpää 70kg ja Mikko Vainio 86kg taistelivat tiensä pronssiotteluun, mutta tällä kertaa heidän oli tyytyminen neljänsiin sijoihin.

Kadettipainijoissa, alle 18v. VUV:n Teemu Laurila voitti 54 kiloisten hopeaa. Sarjan voittaja, Latvian Davis Rimcevics oli hyvä mittari kansainvälisestä tasosta, jota kohti ollaan menossa. Hän ei jättänyt yhtään puolustuksen aukkoa käyttämättä.

Menestystä täydensi Kouvolassa harjoitteleva, Popinniemen Iskun Jesse Mäkelä kadettipoikien 38 kiloisten pronssillaan.

Miesten kahdeksasta painoluokasta Suomelle tuli kahden sarjavoiton lisäksi hopea ja pronssi . Kadettipojissa sarjavoittoja tuli viisi ikäluokan kymmenestä sarjasta.

Suomi- Ruotsi-Eesti maaotteluun 27.11. kisojen perusteella tulivat valtuksi Mikko 65kg, Eero 70kg ja Vili 74kg

Eerolle menestystä kamppailupäiviltä

Utin jääkärirykmentissä töissä oleva Eero Sillanpää menestyi sotilasurheiluliiton kamppailupäivillä Haminassa 22.-25.9. Hopea molemmissa painimuodoissa ylitti odotukset, koska Eero ei ole pystynyt muutamaan vuoteen säännöliseen harjoitteluun. Nyt harjoittelun lisäännyttyä voidaan odottaa paluuta miesten sarjoissa mitalitaisteluihin.

Uusi aluevaltaus oli vapaaottelun pronssi samoista kisoista.

l

l

KLL Kuusankoski

Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailuista 16.-17.5. Kouvolan joukkue salisti kaksi mitalia.

Mestaruuteen paini Niko Gardemeister sarjassa 16v. 76kg. Niko hallitsi otteluitaan vahvalla käsipainilla ja hyvällä painiälyllä kuittaamalla vastustajan liikkeistä pisteet itselleen. Teemu Laurila taisteli hopean sarjassa 16v. 54kg. Kultakaan ei ollut kaukana, mutta finaalissa Naantalin Aleksi Simojoen kravaattipuolen käännöt veivät ottelun vastustajalle pistein 7 – 10.

Pistesijat toivat Kimi Hölsä (4) 16v. 54kg ja Roni Nevalainen (6) 13v. 35kg. Onnittelut kaikille Kouvolan 13 hengen joukkueessa painineille.

Cad SM Kotka (kr.)

Kreikkalais-Roomalaisen painin SM kisoista 18.4. Kouvolaan ei saatu kuin pistesijoja. Kevään työ poikien kanssa on vielä kesken ja puutteita perusasioissa näkyi liikaa. Kuukausi aikaa KLL kisoihin näyttää, pystymmekö laittamaan harjoituskauden paketin kasaan.

 KoPa:a edustivat kilpailuissa Niko Gardemeister 69kg ja Emil Huovila 50kg.

 VUV:n Teemu Laurila ryhmämme ylsi parhaaseen suoritukseen haastamalla pronssiottelussa viime vuoden mestarin, Ilmajoen Aleksi Seppälän. Teemulla oli oma paikkansa viedä ottelu, mutta Aleksin vahva paini oli kuitenkin liikaa.

 Ainoa mukaan tarttunut asia kisoista oli valmentajan syntymäpäivälahja painiliitolta. Seuraavaksi olisi painijoiden vuoro hoitaa palkintojen kotiuttaminen.

Mikko Lahtinen jun. Suomenmestari

Vapaapainin junioreiden (alle 21v.) SM kilpailu oli menestyksekäs seurallemme. Mikko Lahtinen voitti ylivoimaisesti sarjansa 66kg. Riku Viitanen täydensi menestystä pronssimitalillaan sarjassa 84kg.

Kouvolan seurojen osaaminen näkyi myös Teemu Laurilan (VUV) 50kg kultamitalin ja Maiju Siltalan (Pilke) pronssimitalin kotiuttamisina.

KoPa onnittelee mitalisteja. 

l

Kymenlaakson Urheiluseurojen yhdistys palkitsi stipendeillä SM tasolla 2014 menestyneitä painijoitamme. Torstaina 7.5. Myllykoskella pidetyssä tilaisuudessa palkittuja olivat: Vili Sillanpää jun.SM 1. Eero Sillanpää jun.SM 2. Riku Viitanen jun.SM 3. ja Niko Gardemeister 2 x cad. SM 3.

Kymenlaakson Liikunta ry. yhdessä Kymenlaakson Liiton kanssa muisti palkitsemisjuhlassa 13.2. pitkäaikaisesta työstään seurassa ja akatemiassa valmentajana toiminutta Marko Sillanpäätä.

l

Vilille miesten SM hopeaa

Miesten 74 kiloisissa opiskeluiden takia Kuopiossa asuva ja harjoitteleva Vili Sillanpää voitti ensimmäisellä kierroksella Helsingin Tarmon Jussi Kuisminin 4-0. Vili teki pisteet parilla onnistuneella hyökkäyksellä muuten tarkassa ottelussa. Toisena vastaan tuli seurakaveri Timo Rantamäki, jonka Vili voitti 10-2. Rauman Jone Nieminen kukistui 10-0. Loppuotteluvastustajan, Helsingin painimiesten moninkertaisen Suomen mestarin ja EM edustajan, Jere Kunnaksen kanssa Vili pysyi ensimmäisen erän hyvin taistelussa mukana, mutta toisessa erässä Kunnas sai hyökkäyksensä läpi voittaen ylivoimaisesti kultaa sarjassaan. Timo oli sarjansa viides. Samoin viidenneksi sijoittui komean mustan silmän hankkinut Mikko Vainio 86 kiloisissa. Eero taisteli itsensä 70kg pronssiotteluun, mutta niukka tappio jätti tulokseksi neljännen sijan.

Kouvolan muut mitalit toivat VUV:n Karita Kohtala, 63kg hopeaa ja Pilkkeen Maiju Siltala 58kg hopeaa.

Nikolle pronssia SM kilpailuista! 

Kadettien vapaapainin SM Vaasa 13.12. 
Niko Gardemeister voitti pronssia sarjassa 69kg. Tämä on jo toinen SM mitali Nikolle. Keväällä hän voitti pronssia kreikkalais-Roomalaisen painin SM kisoista.
Sini Pykäläinen oli viides tyttöjen 56 kiloisissa.
KoPa onnittelee.
Kaupunkimme menestystä täydensivät Teemu Laurila (VUV) sarjan 46kg voitolla ja Maiju Siltala (Pilke) hopealla tyttöjen 70 kiloisista. Lisäksi Kimi Hölsä, (Pilke) oli seitsemäs 50 kiloisissa.
Hieno suoritus kaikilta yhteisryhmissämme harjoittelevilta.

KLL Kajaani 17.-18.5.

Hopeaa Nikolle ja Teemulle, pronssia Emilille ja Maijulle. Kuntapisteissä kärki: 1 Ilmajoki, 2. Seinäjoki, 3. Tampere, 4 Oulu, 5. Jyväskylä, 6. Kouvola, 7. Lahti, 8. Helsinki, 9. Vantaa. Mukana 81 kuntaa.

20 vuotiaiden tyttöjen 67 kiloisissa Maiju Siltalan pronssi tuli selkävoitolla Muuramen Kati Minkkisestä. Muissa otteluissa taistelu oli tasaista, mutta pienet virheet ratkaisivat kirkkaimpien mitalien matkan Ilmajoelle ja Seinäjoelle.
Niko Gardemeister taisteli 16 vuotiaiden 69 kg. sarjassa vakuuttavasti paikan loppuotteluun Elias Tyystälää vastaan. Hopeaan oli tyytyminen. Kovan taistelun jälkeen mestaruus matkasi Kemiin pistein 11 – 3. Alkulohkon otteluissa kaatuivat Akaan Jarkko Iltanen 8 – 1, Ilmajoen Santeri Jussila 9 – 0 ja Äänekosken Riku Pasanen 9 – 0.
Saman ikäluokan 46 kiloisten mitaliotteluissa Kouvolasta oli tuplaedustus. Teemu Laurilan loppuottelupaikkaan tarvittiin selkävoitot Kuopion Aslak Pitkäsestä, Tampereen Daniel Laitisesta ja Tiitus Mäkelästä, joka edusti pesäpalloilijoistaan tunnettua Vimpeliä. Lohkovoitosta taistellessa Vaasan Arttu Lähde otti pistejohdon, josta Teemu nousi toisen erän lopulla rinnalle ja ohi. Finaalivastus Ilmajoen Aleksi Seppälä osoittautui tasaisena edenneessä ottelussa vahvemmaksi niskalenkkitaistelijaksi, josta Teemu taipui selkähäviöön ja hopeamitalin omistajaksi.
Emil Huovilan nousu toisella lohkopuoliskolla vaati ylivoimaisen pistevoiton Kemin Kasper Törmälästä, 2 – 0 -voiton Jyväskylän Vilho Laukkarisesta ja selkävoiton Imatran Väinö Nuutisesta. Tappio Aleksi Seppälälle pudotti Emilin pronssiotteluun Vaasan Arttu Lähdettä vastan. Lähde veikin ottelua neljän pisteen johdossa. Emilin luonne kesti taistella loppuun asti ja väkisin haettu niskalenkki kaatoi Lähteen summerin soidessa ottelun päättymisen merkiksi. Suoritus toi hyvin ansaitun pronssimitalin Kouvolaan.

l

l

Itä-Suomen valmentajapäivät

Lauantaina Mikojen, Kivelä ja Hartikainen, johdolla Lappeenrannassa harjoitteli 17 valmentajaa. Kerrattiin perustekniikkaa sekä uusia ja vanhoja niksejä. Seuroja oli LrTU, VuVe, JVK, LiTai, PoPI, LA, VoVi, VUV ja KoPa.

l

Suomen Painiliitto ja Itä-Suomen alue järjestivät ke 14.1. klo 18-20 valmentajakoulutuksen Kouvolassa, jossa kouluttajana toimi päävalmentaja Juha Lappalainen.
Valmentajakoulutukseen osallistui yhteensä 26 valmentajaa ja urheilijaa, 11:sta eri seurasta.

Herman Kare

Palautteen mukaan onnistuimme tavoitteessamme järjestää laadukas kilpailu. Suuret kiitokset talkooporukalle. Olitte tekemässä arvokasta  työtä painin hyväksi. Viimekädessä tästä hyötyvät monet nuoret, joita vapaaehtoisvoimin ohjaamme ja opetamme löytämään urheilullisen elämäntavan. Tätä työtä ei voi tehdä ilman teidän apuanne. Marko Sillanpääkilpailun johtaja  

l

2014

KLL Kuusankoski

Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailuista 16.-17.5. Kouvolan joukkue salisti kaksi mitalia.

Mestaruuteen paini Niko Gardemeister sarjassa 16v. 76kg. Niko hallitsi otteluitaan vahvalla käsipainilla ja hyvällä painiälyllä kuittaamalla vastustajan liikkeistä pisteet itselleen. Teemu Laurila taisteli hopean sarjassa 16v. 54kg. Kultakaan ei ollut kaukana, mutta finaalissa Naantalin Aleksi Simojoen kravaattipuolen käännöt veivät ottelun vastustajalle pistein 7 – 10.

Pistesijat toivat Kimi Hölsä (4) 16v. 54kg ja Roni Nevalainen (6) 13v. 35kg. Onnittelut kaikille Kouvolan 13 hengen joukkueessa painineille.

Kymenlaakson Urheiluseurojen yhdistys palkitsi stipendeillä SM tasolla 2014 menestyneitä painijoitamme. Torstaina 7.5. Myllykoskella pidetyssä tilaisuudessa palkittuja olivat: Vili Sillanpää jun.SM 1. Eero Sillanpää jun.SM 2. Riku Viitanen jun.SM 3. ja Niko Gardemeister 2 x cad. SM 3. 

Kymenlaakson Liikunta ry. yhdessä Kymenlaakson Liiton kanssa muisti palkitsemisjuhlassa 13.2. pitkäaikaisesta työstään seuratoimijana ja akatemiavalmentajana toiminutta Marko Sillanpäätä.

Helsinki Open

Kilpailuissa saatiin sitä, mitä sieltä haettiinkin, eli kovia kansainvälisiä matseja. Muistutus siitä, millä tasolla mennään, avaa niin painijoiden kuin valmentajien silmät siitä, ollaanko kotisalilla tehty oikeita asioita.

 https://www.youtube.com/channel/UCOH32mbI6zj1zT2JxGDpEsQ

Junior Kare

l

Kadettien kr. SM Porvoo 12.4.2014

Niko pronssia 63kg

46 kg (15 Osallistujat): 1. Santeri Korpela (Ilmajoen Kisailijat), 2. Jimi Ahola (Vaasan Toverit), 3. Aleksi Seppälä (Ilmajoen Kisailijat), 4. Leo Westerlund (Helsingin Paini-Miehet), 5. Emil Huovila (Kouvolan Painijat), 
63 kg (15 Osallistujat): 1. Toni Ojala (Järvenpään Voimailijat), 2. Casper Väliahdet (Ylä-Tikkurilan Kipinä), 3. Niko Gardemeister (Kouvolan Painijat)

l

Junioreiden vp. SM Helsinki 14.-15.3.2014

SM vapaapaini.Seuramme painijat toivat mitaleja Helsingissä 14. – 15.3. järjestetyistä Jun. SM kilpailuista.Vili Sillanpää paini 74 kg mestariksi

 Eero Sillanpää taisteli 66 kg hopeaa

Riku Viitanen voitti 84 kg pronssia.Kouvolan vahvaa menestystä täydensivät 67 kg naisten mestari Karita Kohtala (VUV) ja saman sarjan pronssimitalisti Maiju Siltala (Pilke).ONNITTELUT PAINIJOILLE JA VALMENTAJILLE

l

Vili kultaa 74kg

Eero hopeaa 66kg

Riku pronssia 84kg

Kreikkalais-Roomalaisen painin aluemestaruuskilpailut

Kilpailut käytiin Varkaudessa 8.2.2014. Kouvolasta mestaruuden taistelivat Väinö Kärkkäinen, Emil Huovila, Niko Gardemeister ja Sini Pykäläinen.Hopeaa voittivat Kirsi Kylmäniemi, Roni Nevalainen ja Topi Puhakka (VoVi). Pronssia saivat Antti Salminen (VoVi) ja Teemu Laurila (VUV) 

HIENO SUORITUS!

l

2013

VILI VUODEN 2013 AKATEMIAURHEILIJAKSI

http://www.kouvolanurheiluakatemia.fi/ 

Vilin parhaimpiin saavutuksiin kolmen vuoden akatemia-aikana kuuluvat mm. 14. sija Varsovassa cadettien EM kilpailuissa. Brandenburg cup pronssi Saksasta, Vapaapainin Suomenmestaruudet sekä cadeteissa, että junioreissa. SM mitalit alle 18v. molemmissa painimuodoissa (vapaa- ja Kreikkalais-Roomalaisessa), sekä KLL mestaruuksia molemmissa painimuodoissa. Tunnus on iso asia koko Kouvolan painille. Valikoituminen kaupungin ikäluokkansa parhaimpien urheilijoiden joukosta antaa uskoa pienempien lajien mahdollisuuksiin tuottaa huippuja.

l

SM vapaapaini 14.12. 

Kadettien SM vapaapaini: Emil Huovila voittoisasti alkaneet kisat päättyivät sairastumiseen ja sitä kautta keskeytymiseen. Jää arvoitukseksi, kuinka pitkälle syksyn kova harjoittelu ja leiritys olisi painijan vienyt. Nyt tuloksena kahdeksas sija kuudentoista painijan sarjassa 42kgNuori Niko Gardemeister taisteli sijan 11. sarjassa 63kg. VUV:n Karita Kohtala oli vakuuttava tyttöjen 70kg sarjassa. Mestaruus ylivoimaisella pistevoitolla kaikista neljästä matsista. Nuoremman yhteisharjoitusryhmän ensimmäisen SM mitalin otti VUV:n Teemu Laurila, eikä sitten kultaa vähempään tyytynytkään.

l

Aluemestaruuskilpailuissa menestystä

Kouvolan Kilparyhmästä Kalle Rämä, Mikko Lahtinen ja Niko Gardemeister toivat kultaa sekä Riku Viitanen hopeaa 12.10 Lappeenrannassa järjestetyissä Itä-Suomen vapaapainin aluemestaruuskilpailuissa. Myös väliryhmän menestyi loistavasti. Teemu Laurila ja Kimi Hölsä kultaa, Emil Huovila ja Vili Heikkilä hopeaa sekä Topi Puhakka ja Roni Nevalainen Pronssia. Onnittelemme myös VoVi:n ja Pilkkeen harjoitusryhmien mitalisteja.

l

KLL Kotka 18. – 19.4.
Sini Pykäläinen hopeaa

Sini taisteli 2 – 1 pistevoiton Helsingin Jade Lindforsista raivaten tiensä mestaruusotteluun. Pisteet tulivat Sinille hänen hallitessa vastustajaansa vahvalla käsipainilla. Hyvällä kontrollilla sini sai liikuteltua vastustajaansa pisteen arvoisesti ulos matolta ja  toinen piste tuli maahan viennillä. Lopussa ottelu kaventui, kun hurjan takaa-ajon jälkeen Lindfors onnistui viemään Sinin mattoon. Lopussa uupunut vastustaja ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään tilanteita, vaan joutui tunnustamaan Sinin paremmakseen.

Finaalivastus Seinäjoen Serafia Mannila oli vielä tälläkertaa taitavampi. Vain pari vuotta painia harrastanut Sini meni heti ottelun alussa kokeneemman vastustajansa käsivarsiheittoon ja sitä seuranneeseen mattovyörytykseen. Takaa ajo tuotti tulosta yhden pisteen arvoisen allepanon verran, mutta seuraavan hyökkäyksen kokeneempi vastustaja käänsi itselleen ja loppulukemat olivat 1 – 8 Seinäjoen tytön pokatessa kirkkaimman mitalin.

l

l

Kauko Lehtosen muistopainit

Yhteisharjoitusporukka lauantaina 22.3. Janakkalassa. Kultaa Niko, Topi, Niki, hopeaa Onni, Sini, Teemu ja Maiju sekä pronssia Emil, Kimi ja Antti.

l

24.3.2013 vapaapainin junioreiden SM-kilpailut, Nurmo, Seinäjoki (NJ & SPM)

50 kg: 1) Jooseppi Kettunen YTK, 2) Samu Rajakangas VVV, 3) Samuli Saukkoriipi KI, 4) Rasmus Ruismäki HPM.
55 kg: 1) Roope Luostarinen JäVo, 2) Mike Mesiäinen JäVo, 3) Jesse Salmi VVV, 4) llmari Putula AU, 5) Daniel Poliakov YTK, 6) Tomi Heikkilä KoPa.
60 kg: 1) Juuso Latvala IK, 2) Leevi Ukkola HaHe, 3) Timi Hurskainen LA, 4) Markus Sihtola YTK, 5) Elias Tyystälä KI, 6) Markus Ahtiainen PeTo.
66 kg: 1) Eero Sillanpää KoPa, 2) Arttu Kalliolevo PPM, 3) Mikko Lahtinen KoPa, 4) Matias Tyystälä KI, 5) Juho Pahikainen HaHe, 6) Erno Halmesmäki JäVo.
74 kg: 1) Henri Selenius JäVo, 2) Tero Halmesmäki HyPk, 3) Riku-Petteri Viitanen KoPa, 4) Ville Pukkinen SimVe, 5) Valtteri Varteva EsU ja Timo Rantamäki KoPa.
84 kg: 1) Markus Jaakkola LA, 2) Santeri Varteva EsU, 3) Ismo Saastamoinen SimVe, 4) Lari Halmesmäki JäVo, 5) Joni Järvinen KI.
96 kg: 1) Jere Heino PPM, 2) Riku Liikkanen LrTU, 3) Justus Repo SimVe.
120 kg: 1) Lauri Lehtinen KankU, 2) Oskari Miilumäki SPM.

46 kg: 1) Emilia Uusi-Ranta IK, 2) Valma Salomäki LaVe, 3) Annimaria Aho AU.
51 kg: 1) Janika Vakkila IK, 2) Jenna Sihtola HPM, 3) Mila Järvinen HPM, 4) Jaana Väli-Torala IK.
59 kg: 1) Katarina Varteva EsU, 2) Karita Kohtala VUV, 3) Henna Tarkkanen IK, 4) Serafia Mannila YKV.
67 kg: 1) Noora Korpi YKV, 2) Hanna Väli-Torala IK.

l

l

TaVo 9.3.2013

Seuramme yhdessä VUV:n ja VoVi:n kanssa teki onnistuneen reissun TaVo:n ikäkausukilpailuihin. Kaikki yhteisharjoitusryhmän painijat pääsivät palkinnoille ja otteluvoitot tulivat juuri niillä liikkeillä, joita olemme hioneet salilla. Nähtiin komeita käsivarsiheittoja, sylille menoja, niskalenkkejä ja Topin komea puolilinden. 

Upeat valokuvat ovat reissussa mukana olleen puoliammattilais-kuvaaja Emmin kamerasta.

l

Aluemestaruuskilpailut Kr. room. 9.2.2013 Imatra

Vuoksenniskan Vesa isännöi lauantaina Imatralla järjestettyjä Kreikkalais-Roomalaisen painin aluemestaruuskilpailuja. Kouvolan seurat olivat vahvasti edustettuina kilpailuissa.

Kirkkaimpana tähtenä sarjavoiton paini tuore vapaapainin SM pronssimitalisti Pilkanmaan Pilkkeen Kalle Rämä. Kalle näytti, että Kreikkalais-Roomalainen painimuoto ei ole unohtunut vapaapainiin panostavalta. Selkävoitto Kotkan Painimiesten Arttu-Petteri Klamista ja tiukan kamppailun jälkeen saavutettu pistevoitto Kuopion Kisaveikkojen Jyri Merlingistä toi Kallelle miesten 84 kiloisten mestaruuden.

Kouvolan Painijoiden Niko Gardemeister voitti sarjan 54kg. Varkauden Tarmon Toni-Pekka Järvinen laittoi Nikon lujille. Ensimmäisen erän  2 – 1 tappio vaati Nikolta seuraavien kahden erän voittamista tarkalla painilla. Niko oli päättänyt lähteä kotimatkalle vain kultamitali kaulassa, joka vaati kovaa työtä ja sitä kautta saavutettua voittoa taitavasta vastustajastaan.

38 kiloisten mestari, Voikkaan Urheiluveikkojen Teemu Laurila ei saavuttanut mestaruuttaan yhtään muita helpommalla. Kovimman vastuksen Teemulle tarjosi välierissä harjoituskaveri, Pilkkeen Kimi Hölsä .Tätä kamppailua voidaan pitää sarjan kahden parhaimman kohtaamisena. Kolme-eräisen taistelun jälkeen Teemu pääsi loppuotteluun ja Kimi pronssiotteluun. Molemmat Kouvolan pojat hoitivat mitaliottelunsa selkävoitolla kotiin, joten päivän päättyessä kaulassa roikkui Teenun kulta- ja Kimin Pronssimitali.

Hopeamitaleille painivat poikien alle 18v sarjassa KoPa:n Tomi Heikkilä 58 kiloisissa, Vili Heikkilä 35 kiloisissa ja Roni Nevalainen 32 kiloisissa. Lisäksi Voikkaan Viestin Topi Puhakka taisteli kovassa 42 kg sarjassa hienosti viidennen sijan.

Seurapisteissä viidentoista kilpailuihin osallistuneen seuran joukossa Kouvolan Painijat sijoittui neljänneksi Vuoksenniskan Vesan, Popinniemen Iskun ja Lahden Ahkeran jälkeen. Pilke oli kahdeksas, VUV yhdeksäs ja VoVi neljästoista.

l

KoPa onnittelee Kallea

Kalle Rämä, Pilkanmaan Pilke SM pronssia sen. vapaapainissa 84kg

Seuramme iloitsee yhdessä harjoituskaverimme Kallen ja valmentajansa Antti Kansikkaan kanssa Ylistarossa lauantaina 26.1. saavutetusta miesten sarjan mitalista.

l

l

Kotkasta menestystä painijoillemme

OP-painit, PopI

19.1.2013 Kotka (PopI)

Pojat 17v:

38 kg: 1) Teemu Laurila VUV, 2) Kimi Hölsä Pilke, 3) Emil Huovila KoPa.
52 kg: 1) Niko Gardemeister KoPa, 2) Tomi Hietalahti HI, 3) Aaro Savonsalmi KirkU, 4) Otto Miikki VuVe.
56 kg: 1) Tomi Heikkilä KoPa, 2) Joonas Kokko HeTa, 3) Roope Halonen KPM

Pojat 13v:

32 kg: 1) Tino Ojala Haka, 2) Jasper Salmi YTK, 3) Roni Nevalainen KoPa, 4) Toivo Tuominen KPM, 5) Rodin Dmitreij KPM, 6) Valtteri Järvimäki PopI
34 kg: 1) Miko Elkala LA, 2) Julius Manninen JäVo, 3) Jesse Mäenpää MäVa, 4) Vili Heikkilä KoPa, 5)

 Niko sarjavoittoon VUV paineissa.

Tuloksia sivulla yhteisharjoitusryhmän sijoituksia ja mitalistikuva.

Mikko Lahtinen sarjavoittoon FFC Hyvinkäällä

Mikko sarjan 66 kg mestari Finlandia Freestyle cupin neljännessä osakilpailussa.

l

l

2012

Riku Viitanen: SUOMEN MESTARI

KoPa:n Suomen mestareiden ketju sai jatkoa Cad. SM vapaapainissa lauantaina Pajulahdessa. Riku Viitanen voitti sarjan 76kg. Sini Pykäläinen taisteli ensimmäisissä SM kilpailuissaan hienosti viidenneksi sarjassa 51kg. Yhteisharjoitusryhmän menestystä täydensi Karita Kohtala tyttöjen 56kg hopeallaan.

1 KoPa VIITANEN Riku
2 SimVe PUKKINEN Ville
3 IK METSOMÃKI Toni
3 IK ROPPONEN Vili
5 VaaKu PIIPPO Iiro
6 KI JÃRVINEN Joni
7 SimVe SAASTAMOINEN Ismo

JUNIOREIDEN VAPAAPAININ SM-KILPAILUT VARKAUDESSA 3.11.2012

Joukkueiden pisteet 1) Ilmajoen Kisailijat 24, 2) Kouvolan Painijat 22, 3) Järvenpään Voimailijat 18, 4) Helsingin Tarmo 16, 5) Helsingin Paini-Miehet 15, 6) Porin Paini-Miehet 11,

P20 60 kg : 1) Mikko Lahtinen KoPa, 2) Juuso Latvala IK, 3) Juuso Latva-Kiskola VVV, 4) Matias Tyystälä KI, 5) Harri Nousiainen KaKa, 5) Juuso Itkonen VarTa  

P20 66 kg : 1) Petteri Martikainen HeTa, 2) Tero Halmesmäki HyPk, 3) Eero Sillanpää KoPa, 4) Niko Erkkola IK, 5) Emil Pärkkä VVV, 5) Eero Lehtinen KankU.

P20 74 kg : 1) Vili Sillanpää KoPa, 2) Jerry Pitkänen HeTa, 3) Santeri Varteva EsU, 4) Timo Rantamäki KoPa, 5) Gadhzi Abdulbutaev HPM, 5) Ville Pukkinen SimVe.

P20 84 kg : 1) Jere Kunnas HPM, 2) Jarno Ålander HeTa, 3) Riku Liikkanen LrTU, 4) Riku-Petteri Viitanen KoPa, 5) Henri Selenius YTK, 6) Arttu Koivulahti IK.

LoRi ikäkausipainit 13.10.2012

Pojat 14 v.
36 kg: 1) Teemu Laurila VUV, 2) Emil Huovila KoPa.

Pojat 10 v.
28 kg: 1) Akseli Erkkola HPM, 2) Veeti Pulkkinen LrTU, 3) Eetu Huovila KoPa, 4) Niko Hyvönen PopI, 5) Indrek Viljakainen HPM.                                                                       

32 kg: 1) Vili Pylkkänen KeU, 2) Roni Nevalainen KoPa, 3) Roope Julkunen JäVo, 4) Jesse Yli-Savola LA, 5) Atte Soudunsaari JäVo.

Aloittelijat                                                                                                                          

26 kg: 1) Urho Ojala VUV, 2) Viljo Ukkonen HPM, 3) Nestori Hirvonen LoRi, 4) Panu Pykäläinen KoPa, 5) Toivo Aalto HPM, 6) Otso Pere HPM                                                  

38 kg: 1) Verne Reikko HPM, 2) Jarno Lipola KoPa, 3) Rasmus Edgren HPM.. 

KoPa Aluemestaruuskilpailuissa (SimVe) Itä-Suomen paras

KoPa 56p

SimVe 31p

PoPI 29p

LA 26p

LrTU 22p

HI 16p

Sarjavoittajat: M66 Eero Sillanpää, M74 Vili Sillanpää, p50 Niko Gardemeister, p54 Tomi Heikkilä, p69 Mikko Lahtinen ja p85 Riku Viitanen.

lisäksi hopeaa: p29 Eetu Huovila, p35 Emil Huovila ja pronssia p32 Vili Heikkilä ja t58 Sini Pykäläinen

Swe – Fin maaottelussa Riku ja Mikko voittivat ottelunsa

28/9 Maaottelu Ruotsi – Suomi , Nibblehallen, Halstahammar, Ruotsi

46kg Albin Olofsson – Rolle Luostarinen 1-1,1-0               0-1
50kg Anton Mann – Mike Mesiäinen 2-2,3-0                     0-2
54kg Albin Mann – Joni Toppinen 0-1,0-1                         1-2
58kg Oliver Larsson – Lauri Varteva 6-7 Selätys                2-2
58kg Oskar Andreasson – Roope Luostarinen 0-6,0-4       3-2
58kg Anton Varapuro – Timi Hurskainen 0-6,1-3                4-2
63kg Elias Pettersson – Mikko Lahtinen 0-3,0-2                5-2
69kg Albin Karppinen – Rasmus Peltola 1-2,3-2,1-1           6-2
76kg Christian Nielsen – Riku Viitanen 1-3,1-7                   7-2
76kg Robin Lundström – Santeri Varteva 0-4,0-5               8-2
85kg Kim Stenberg – Henri Selenius 3-3,0-5                    9-2
85kg Mattias Andersson – Jere Kunnas 0-6,2-4               10-2
100kgNilo Kiilo Tornberg – Jere Heino 1-2,0-4                  11-2
46kg Tim Axelsson – Rolle Luostarinen 2-2,5-1                11-3
50kg Erik Soini – Mike Mesiäinen 0-3,0-7                          12-3
54kg Henrik Martengård – Joni Toppinen 0-1,0-1             13-3
63kg Elias Pettersson – Lauri Ruhanen 6-4,6-0               13-4
69kg Sebastian Eriksson – Rasmus Peltola 0-3,0-6          14-4

VUV ikäkausipainit 22.9.

Pojat 17 v.
60 kg: 1) Tomi Eronen PopI, 2) Tomi Heikkilä KoPa.
80 kg: 1) Ville Pukkinen SimVe, 2) Riku Viitanen KoPa, 3) Ismo Saastamoinen SimVe.

Pojat 14 v.
34 kg: 1) Teemu Laurila VUV, 2) Emil Huovila KoPa, 3) Arttu Ukkola VoVi.
38 kg: 1) Juho Ronkainen VaSa, 2) Kimi Hölsä Pilke, 3) Santeri Kvist KaJu, 4) Ville Jaskari HPM                                                                                                                              

52 kg: 1) Niko Gardemeister KoPa, 2) Ko Reh PopI, 3) Konsta Kvist KaJu, 4) Martti Kuha SimVe, 5) Tomi Hietalahti HI, 6) Ilja Vanhala PopI.

Pojat 11 v.
32 kg: 1) Miko Elkala LA, 2) Kasperi Kauhanen PoWe, 3) Roni Nevalainen KoPa, 4) Jere Heinonen LA.                                                                                                                  

34 kg: 1) Artturi Sulin HPM, 2) Vili Heikkilä KoPa, 3) Kalle Falck  PopI, 4) Aaro Ojala VUV, 5) Jesse Yli-Savola LA, 6) Samuli Asikainen LA.

Pojat 9 v.
34 kg: 1) Samo Meritähti SPM, 2) Lauri Leinonen HPM, 3) Leo Mäkipää  HPM, 4) Roope Julkunen JäVo, 5) Niklas Vaija KoPa, 6) Tony Kilpola LA.

Tytöt
62 kg: 1) Karita Kohtala VUV, 2) Heli Moliis KaJu, 3) Sini Pykäläinen KoPa.

Finlandia Freestylecup 15.9. Hyvinkää

Kouvolaan tuli kaksi miesten sarjavoittoa Finlandia Freestylecupin neljännessä osakilpailussa lauantaina 15.9. Hyvinkäällä.

84 kiloisten mestaruuden otti Pilkkeen Kalle Rämä. Kalle voitti ensimmäisessä ottelusaan KoPa:nn Riku Viitasen. Alku painittiin tarkkaa painia, jossa Kalle sai tehtyä yhden maahanviennin. Toisessa erässä Kalle onnistui vyörytyksillään tekemään suuremman eron vastustajaansa. Toisen ottelun vastus oli Espoon urheilijoiden Santeri Varteva, joka joutui taipumaan pistehäviöön Kallen vahvojen syliltä tehtyjen maahanvientien johdosta. Ylä-Tikkurilan Kipinän Henri Selenius laittoi aluksi Kallen koville, mutta Kallen jalkahyökkäys ja kaato jalkakampilla sekä sen jälkeiset jalkarullit veivät itseluottamuksen vastustajalta. Helsingin painimiesten Sami Salminen yritti liikkuvaa painia vahvakätistä Kallea vastaan, mutta Kallen päästyä kiinni, vastustaja joutui tunnustamaan että tämän sarjan pokaali kuuluu. Samassa sarjassa Riku Viitanen pääsi pronssiotteluun Santeri Vartevaa vastaan. Ensimmäinen erä meni Rikun täydellisessä hallinnassa, mutta siinä saavutettu ylivoimainen pistevoitto mureni toisessa erässä mattotilanteessa tehtyyn pieneen virheeseen,  jonka Santeri kuittasi välittömästi laittamalla Rikun siltatilanteeseen ja siitä selälleen.

66 kiloisten mestari Mikko Lahtinen jäi ensimmäisessä erässä Helsingin Mika Ritolan sidontoihin, eikä onnistunut hyökkäyksissään.  Toisessa erässä Mikko ei enää antanut vastustajan määrätä tahtia, vaan pääsi painimaan omalla tyylillään, Tulosta alkoi syntyä, joten toinen ja kolmas erä menivät Mikon komennossa.  Loppuotteluvastus, Rauman voimailijoiden Jone Nieminen ei pystynyt hyydyttämään Mikon liikettä, vaan Mikko pääsi viemään hyökkäykset loppuun asti voittaen mestaruuden selvin numeroin.

Miesten 74 kiloisissa KoPa:n Vili Sillanpää onnistui taistelemaan itsensä pronssiotteluun. Alkumatseissa käydyt hurjat kolme-eräiset taistelut Helsingin Ismail Rakhimovia ja Magomed Abdulbutaevia vastaan olivat vieneet Vilin voimat, eikä kolmanteen erään venyneessä ottelussa Espoon Valtteri Vartevaa vastaan riittänyt enää potkua. Tässä sarjassa KoPa:n Timo Rantamäki oli seitsemäs.

Tulevaisuuden painilupaus, Voikkaan Urheiluveikkojen Teemu Laurila taisteli poikien 36 kiloisissa itselleen hopeaa. Helsingin Artturi Sulin vei yhden erän, mutta juonesta kiinni saatuaan Teemu ratkaisi ottelun mattotilanteiden taisteluvoitoilla itselleen. JäVo:n Atte Soudunsaari päästi Teemun hyökkäämään jalkoihin, josta Teemu vei vastustajansa selälleen. Vaasan Voima veikkojen Jere Salmi oli vielä kauden tässä vaiheessa Teemulle liian kova luu. Vastustaja osasi taistella jalkahyökkäyksillään mestaruuteen tarvittavat pisteet.

Voikkaan Urheiluveikkojen Karita Kohtala oli naisten 57 kiloisissa viides.

l

ol

2012-07-18 Katowice halli

Eeron kisat alkavat tiistaina ja Mikon keskiviikkona klo 15 (Suomen aikaa).

Mikolla tasauskierroksen seitsemännessä ottelussa vastassa Ranskan Johnny Bur

 63 kg (24 os.)
tasaus: Mikko Lahtinen – Johnny Bur FRA 0-2 (0-3, 0-2)

Mikon sijoitus 21.

58 kg (23 os.):
tasaus: Eero Sillanpää – Ahmad Shahab GER 0-2 (1-2, 0-4)

Eeron sijoitus 14.

KoPa toivottaa edustajamme tervetulleiksi kotiin ja kohti uusia haasteita. Tulos ei tälläkertaa anna aihetta isoihin otsikoihin, mutta se työ, mitä on tämän eteen tehty ja itse kisatapahtumaan osallistuminen on nostanut painijoiden taitotasoa. Sille pohjalle on hyvä jatkossa rakentaa.

Kadettien EM-kilpailut painitaan Puolan Katowicessa 17. – 22.7.2012.

Suomen Painiliitto on valinnut kisoihin seuraavan joukkueen:

Vapaapaini 17. – 18.7.
50 kg: Joni Toppinen, Järvenpään Voimailijat
58 kg: Eero Sillanpää, Kouvolan Painijat
63 kg: Mikko Lahtinen, Kouvolan Painijat
85 kg: Jere Heino, Porin Painimiehet

Naispaini 19. – 20.7.
46 kg: Emilia Haapoja, Vaasan Voima-Veikot
49 kg: Janika Vakkila, Ilmajoen Kisailijat
52 kg: Jenna Sihtola, Helsingin Paini-Miehet

Kr.room. paini 21. – 22.7.
46 kg: Mikko Peltokangas, Lapuan Virkiä
50 kg: Rami Syrjä, Seinäjoen Painimiehet
58 kg: Juuso Latvala, Ilmajoen Kisailijat
63 kg: Tero Halmesmäki, Hyvinkään Painiklubi
76 kg: Olli Uotila, Ylä-Tikkurilan Kipinä
85 kg: Elias Kuosmanen, Järvenpään Voimailijat

MIKKO LAHTINEN SARJAVOITTOON JÄRVENPÄÄSSÄ


Mikko Lahtinen voitti kultaa sarjassa miehet 66kg Finlandia Freestyle Cupin kolmannessa osakilpailussa Järvenpäässa lauantaina 16.6.

Riku Viitanen taisteli hopeaa miesten 74 kiloisissa. Samassa sarjassa Timo Rantamäki oli kuudes.

Seuramme menestystä täydensi Niko Gardemeisterin pronssi poikien 46 kiloisissa.

Veikko Rantanen 9.6.2012 Heinola

P11v 29kg Hopeaa Vili Heikkilä

Painiliiton vuoden 2011 seuravalmentaja: Marko Sillanpää, KoPa

SM-kilpailut, vp (miehet ja naiset)
Kouvolan Kuusankoski 20.-21.1.2012

Kuusankoskella kirjoitettiin luku KoPa:n historiaa. Edellisestä miesten SM mitalista on tasan 50 vuotta. Vuonna 1962 vapaapainissa SM mitalille ylsi Tom Rutgvist.  

60 kg: 1) Jarmo Hyytiäinen ViVo 2) Eero Sillanpää KoPa 3) Jukka Hyytiäinen ViVo 4) Mika Ritola HPM 5) Matias Savola Lave, 6) Atte Siltala Pilke.

Cad. EM Katowice Puola

 63 kg (24 os.)
tasaus: Mikko Lahtinen – Johnny Bur FRA 0-2 (0-3, 0-2)

Mikon sijoitus 21.

58 kg (23 os.):
tasaus: Eero Sillanpää – Ahmad Shahab GER 0-2 (1-2, 0-4)

Eeron sijoitus 14.

KLL Pajulahti, 18.-20.5  Kreikkalais-roomalainen paini

Vili Sillanpää 20v 70kg kultaa

Timo Rantamäki 20v 75kg pronssia

Kreikkalais Roomalaisen painin cad. SM Järvenpää 13-15.4.


Mikko Lahtinen hopeaa 69kg

Riku Viitanen pronssia 76kg

Eero Sillanpää 63kg ja Niko Gardemeister 42kg viidensiä

l

l

2011

Cad. Vapaapainin SM. Seinäjoki 3.-4.12.2011

Seurapisteet:
1) KoPa Kouvolan Painijat 27 pistettä.

50 kg (painijoita 11):
5) Tomi Heikkilä KoPa

54 kg (painijoita 13):
1) Eero Sillanpää KoPa

58 kg (painijoita 13):
1) Mikko Lahtinen KoPa

63 kg (painijoita 15):
2) Tuomas Kepponen KoPa

69 kg (painijoita 14):
1) Vili Sillanpää KoPa

76 kg (painijoita 8):
5) Timo Rantamäki KoPa 

KLL Järvenpää vp. 22.-23.10:

Kuntapisteet: 1. Helsinki 2. Kouvola 3. Vantaa 4. Ilmajoki 5. Seinäjoki 6. Lahti

Jun. SM vp. Teuva 4.-5.11.
Mikko Lahtinen Junioreiden vapaapainin Suomen mestari sarjassa 60 kg

Musu Vilitys, Klaipeda Liettua 14.-16.10.

Henri Selenius hopeaa

Jere Heino pronssia

Tero Halmesmäki pronssia

Eero Sillanpää pronssia

Kadettien EM kilpailut, Varsova (POL)

vapaapaini

Eero Sillanpää 50 kg: 11.sija

Vili Sillanpää 63 kg: 14.sija

l

Ruotsi – Suomi maaottelu Hallstahammar 10.9.

Joukkueessa Timo Rantamäki ja Mikko Lahtinen.  valmentajat Marko Sillanpää ja Tomi Lahti

Brandenburg cup Saksa.

Vilille pronssia sarjassa 69kg. Eero viides 54kg.

Vaasa 15.-17.4. 

Poikien krekon SM kisoista menestystä. Vili Sillanpää pronssia, Eero Sillanpää 4.sija ja Timo Rantamäki 6.

Loppiaispainit 6.1.2011 Järvenpää

pojat 17v 46 kg: 4)Tomi Heikkilä

pojat 17v 58 kg: 3)Eero Sillanpää

pojat 17v +69 kg: 3)Vili Sillanpää, 4)Timo Rantamäki

miehet 96-120 kg: 3)Valtteri Sillanpää

l

l

Vuosi 2010

Sillanpään veljeksille poikien vapaan kadettien SM mitallit Ilmajoelta 10.-12.12.
Eero hopeaa 50 kg. Ja Vili pronssia 69 kg. Atte Siltala, Pilke kultaa 63kg

Valtteri Sillanpää hopealle vapaapainin jun. SM kilpailuissa Järvenpäässä 29.-30.10.    
jun. 60 kg: 4)Tuomas Kepponen, 5)Mikko Lahtinen  
jun. 66 kg: 6)Juha Fofonoff  
jun. 96 kg: 2)Valtteri Sillanpää

KLL vp. Peräseinäjoelta Kulta, hopea ja kaksi pronssia. Kuntapisteissä 5

pojat 16v 62 kg: 5)Tuomas Kepponen, 6)Mikko Lahtinen

pojat 16v 70 kg: 1)Vili Sillanpää

pojat 16v 85 kg: 3)Timo Rantamäki

pojat 20v 65 kg: 3)Juha Fofonoff

pojat 20v 90 kg: 2)Valtteri Sillanpää

 
Koululiikuntaliiton kreikkalais-roomalaisen painin Mestaruuskilpailut 22.-23.5. Hollola

Kuntapisteet: 1.Seinäjoki 2. Ilmajoki 3. Kouvola 4. Vantaa 5. Lahti 6. Helsinki

P20 90kg 1 Valtteri Sillanpää Kouvola 2. Janne Karjalainen Oulu 3. Santeri Repo Imatra

P16v 85kg 1. Elias Kuosmanen Vantaa 2. Timo Rantamäki Kouvola 3. Santeri Varteva Espoo

P16 70kg 1. Vili Sillanpää Kouvola 2. Joona Larmila Nokia 3. Olli-Pekka Tuumi Pori

P 16v 62 kg: 5)Saku Seppänen

p 16 48kg 1. Mikko Lyttinen Vaasa 2. Arttu Kalliolevo Pori 3. Eero Sillanpää Kouvola


Loviisan Riennon 100-vuotisjuhlapainit    
pojat 8v 24 kg: 2)Eetu Huovila  
pojat 12v 32 kg:4)Emil Huovila      

V Helsinki Open vapaapainikilpailu  
Helsingissä 27.11.2010       

pojat 14v 47 kg: 6)Miika Hokkanen  
pojat 17v 54 kg: 2)Eero Sillanpää  
pojat 17v 63 kg: 6)Tuomas Kepponen  
pojat 17v 69 kg: 3)Vili Sillanpää      

Junior Kare    
pojat 9v 24 kg: 3)Eetu Huovila  
pojat 9v 27 kg: 2)Vili Heikkilä, 3)Roni Nevalainen, 5)Niklas Vaija  
pojat 11v 28 kg: 5)Emil Huovila  
pojat 11v 32 kg: 3)Emil Hyppönen  
pojat 14v 46 kg: 1)Tomi Heikkilä, 3)Miika Hokkanen  
pojat 17v 62 kg: 2)Mikko Lahtinen, 4)Tuomas Kepponen  
pojat 17v 72 kg: 1)Vili Sillanpää, 3)Juha Fofonoff  
pojat 17v 80 kg: 4)Timo Rantamäki  Junjorit 96 kg: 1)Valtteri Sillanpää

Musu Viltys turnaus 15.10-17.10.2010:

84kg:1) Stanislav Gaijev Venäjä 2) Valtteri Sillanpää 3) Arman Zusubajev Venäjä

l

l

Itä-Suomen aluemestaruuskilpailut, vp

pojat 29 kg: 3)Emil Huovila

pojat 42 kg: 3)Tomi Heikkilä

pojat 46 kg: 4)Miika Hokkanen

pojat 54 kg: 1)Eero Sillanpää

pojat 63 kg: 1)Mikko Lahtinen, 5)Tuomas Kepponen

pojat 69 kg: 1)Vili Sillanpää, 2)Juha Fofonoff

miehet 96 kg: 1)Valtteri Sillanpää

Ikäkausipainit.Voikkaan Urheilu-Veikot

aloittelijat 28 kg: 1)Vili Heikkilä

pojat 8v 24 kg: 3)Eetu Huovila

pojat 8v 27 kg:2)Niklas Vaija

pojat 13v 30 kg: 3)Emil Huovila

pojat 17v 45 kg: 1)Tomi Heikkilä

Finlandia Freestyle Cup 3/4 Hyvinkää

miehet 55 kg: 2)Eero Sllanpää

miehet 74 kg: 4)Vili Sillanpää, 6)Timo Rantamäki

miehet 84 kg: 1)Valtteri Sillanpää

Ylä-Tikkurilan kipinän Kultahelmi-painit
Vantaalla 4.9.2010

pojat 9v 24 kg: 3)Eetu Huovila

pojat 11v 28 kg: 2)Emil Huovila

pojat 17v 69 kg: 1)Vili Sillanpää, 2)Timo Rantamäki 4)Juha Fofonoff

Kreko

Kansainvälinen XV Veikko Rantanen – Vierumäki Cup
Heinola 12.-13.6.2010

pojat 15v 42 kg: 5)Tomi Heikkilä

pojat 15v 59 kg: 2)Mikko Lahtinen

pojat 17v 69 kg: 5)Juha Fofonoff

tytöt 13v 40 kg: 1)Vilma Seppänen

Keski-Suomen OP-painit ja Vaajakosken Kuohun 80v juhlapainit

pojat 15v 50 kg: 2)Eero Silanpää

pojat 17v 69 kg: 1)Vili Sillanpää

pojat 17v 76 kg: 1)Timo Rantamäki

Miehet 84 kg: 1)Valtteri Sillanpää

XVIII Ollin painit

pojat 8v 24 kg: 1)Niklas Vaija 3)Eetu Huovila

pojat 13v 31 kg: 3) Emil Huovila

pojat 13v 47 kg: 2)Miika Hokkanen

pojat 17v 42 kg: 3)Tomi Heikkilä

pojat 17v 52 kg: 1)Eero Sillanpää

pojat 17v 60 kg: 3)Mikko Lahtinen

Pojat 17v 76 kg: 1)Vili Sillanpää 4)Juha Fofonoff 6)Timo Rantamäki

Miehet 90 kg: 4)Vatteri Sillanpää

III Kauko Lehtosen muistopainit Janakkalassa 17.4.2010

tytöt 43 kg: 2) Vilma Seppänen

pojat 8v 24 kg: 1)Niklas Vaija

pojat 13v 28 kg: 3)Emil Huovila

Avoimet TUL:n tyttöjen ja poikien mestaruuskilpailut Kotkassa 6.-7.3.2010

pojat 18 v 69 kg: 4)Juha Fofonoff 5)Vili Sillanpää

pojat 18v 76 kg: 4)Timo Rantamäki

pojat 18v 85 kg: 2)Valtteri Sillanpää

Av. TUL:n junioreiden mestaruuskilpailut, kr

juniorit 50 kg: 2) Eero Sillanpää
juniorit 60 kg: 4) Tuomas Kepponen
juniorit 74 kg: 5) Timo Rantamäki
juniorit 84 kg: 4) Valtteri Sillanpää

Itä-Suomen aluemestaruuskilpailut, kr

aloittelijat 23 kg: 4) Eetu Huovila
aloittelijat 26 kg: 4( Emil Huovila
tytöt 42 kg: 1) Vilma Seppänen
pojat 38 kg: 2) Tomi Heikkilä
pojat 50 kg: 1) Eero Sillanpää
pojat 54 kg: 1) Mikko Lahtinen
pojat 58 kg: 1)Tuomas Kepponen
pojat 63 kg: 4) Saku Seppänen
pojat 69 kg: 1) Juha Fofonoff 2)Vili Sillanpää
pojat 76 kg: 4) Timo Rantamäki
jun. +76 kg: 4) Valtteri Sillanpää

Av. TUL:n junioreiden (20v) joukkuemestaruuskilpailut, vp/kr.

Vapaapaini 4 sija
kreko 4 sija

l

l

2009

Menestystä tuli niin krekosa kuin vapaassa.
Poikien kr.-painin SM kisoissa Turusta toi
Valtteri Sillanpää SM-pronssia.

Kouvola paras kaupunki pisteissä koululiikuntaliiton vapaapainin mestaruuskilpailussa Pajulahdessa.

Poikien vapaapainin SM-kisoista Joensuusta saaliiksi
Vili Sillanpää SM-KULTAA 63 kg
Vatteri Sillanpää SM-PRONSSIA 85 kg
ja pisteissäkin komeasti 5.sija

Harjoitusryhmäämme lisäksi mitaleja toivat Karita Kohtala VUV ja Atte Siltala Pilke


Poikien ja tyttöjen vapaapainin SM-kilpailut
Joensuussa 12.-13.12.2009
pojat 46 kg: 5) Eero Sillanpää
pojat 50 kg: 5) Mikko Lahtinen
pojat 58 kg: 5) Saku Seppänen
pojat 63 kg: 1) Vili Sillanpää
pojat 85 kg: 3) Valtteri Sillanpää
tytöt 38 kg: 5) Vilma Seppänen


Helsinki open 28.11.-29.11.09
koulupojat 38 kg: 5) Tomi Heikkilä
koulupojat 47 kg: 2) Eero Sillanpää
kadetit 54 kg: 2) Tuomas Kepponen
kadetit 69 kg: 4) Vili Sillanpää 5) Juha Fofonoff
kadetit 76 kg: 5) Timo Rantamäki
kadetit 85 kg: 3) Valtteri Sillanpää
tytöt 37 kg: 2) Vilma SeppänenJunior Kare vp. 7.11.09 Kouvola

tytöt 40 kg: 1) Vilma Seppänen
pojat 8v 24 kg: 1) Niklas vaija
pojat 13v 39 kg: 4) Tomi Heikkilä
pojat 13v 43 kg: 3) Miika Hokkanen
pojat 17v 46 kg: 3) Eero Sillanpää
pojat 17v 56 kg: 2) Mikko Lahtinen
pojat 17v 66 kg: 1) Vili Sillanpää, 4) Saku Sepäänen
pojat 17v 72 kg: 2) Juha Fofonoff, 3) Timo Rantamäki
junjorit 90 kg: 1) Valtteri Sillanpää

Lilla Mälarcupen 31.10. 2009 Västerås BK, Ruotsi

tytöt 40 kg: 2) Vilma Seppänen

Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailut Vp.17-18.10.09 Pajulahti

Kuntapisteet: 1. Kouvola 2. Helsinki 3. Vantaa 4. Ilmajoki 5. Vaasa 6. Seinäjoki

pojat 16v 44 kg: 2) Eero Sillanpää
pojat 16v 52 kg: 5) Mikko Lahtinen
pojat 16v 56 kg: 3) Tuomas Kepponen
pojat 16v 70 kg: 6) Vili Sillanpää
pojat 20v 90 kg: 1) Valtteri sillanpää
tytöt 13v 40 kg: 2) Vilma Seppänen

Vapaapainin avoimet TUL:n junioreiden ja miesten sekä naisten mestaruuskilpailut

junjorit 84 kg: 1) Valtteri Sillanpää
junjorit 74 kg: 5) Timo Rantamäki
junjorit 66 kg: 1) Vili Sillanpää
junjorit 46 kg: 2) Eero Sillanpää

VUV:n ikäkausipainit 3.10.09 Voikkaa

aloittelijat 21 kg: 1) Eetu Huovila
aloittelijat 26 kg: 3) Niklas Vaija
aloittelijat 30 kg: 2) Ville Mäkelä
pojat 8v. 37 kg: 3) Niilo Mänty
pojat 10v. 27 kg: 4) Emil Huovila
pojat 10v. 30 kg: 4) Emil Hyppönen
pojat 10v. 35 kg: 6) Vilho Mänty
pojat 10v. 40 kg: 2) Viljo Haapamäki
pojat 12v. 42 kg: 4) Miika Hokkanen
pojat 12v. 50 kg: 1) Eero Sillanpää
pojat 17v. 65 kg: 1) Vili Sillanpää
pojat 17v. 82 kg: 1) Valtteri Sillanpää

Itä-Suomen aluemestaruuskilpailut, vp 26.9.09 Pilke

pojat 35 kg: 3) Vilho Mänty
pojat 38 kg: 3) Tomi Heikkilä, 5) Niilo Mänty
pojat 42 kg: 7) Miika Hokkanen
pojat 46 kg: 1) Eero Sillanpää
pojat 50 kg: 1) Mikko Lahtinen
pojat 54 kg: 1) Tuomas Kepponen
pojat 58 kg: 2) Saku Seppänen
pojat 63 kg: 1) Vili Sillanpää
pojat 69 kg: 2) Timo Rantamäki, 3) Juha Fofonoff
jun. +84 kg: 1) Valtteri Sillanpää
tytöt 40 kg: 1) Vilma Seppänen

Finlandia Freestyle Cup 3/4 Hyvinkää 12.9.09

pojat 46 kg: 6) Eero Sillanpää
pojat 60 kg: 5) Saku Seppänen, 6) Tuomas Kepponen
pojat 70 kg: 3) Vili Sillanpää
miehet 74 kg: 5) Timo Rantamäki
miehet 84 kg: 4) Valtteri Sillanpää
naiset 39 kg: 2) Vilma Seppänen

Sijoituksia kevät 2009 Kr. kilpailuista.

KLL-Kr painin mestaruuskilpailut Järvenpää 23.-24.5.09

tytöt 13v 40 kg: 4)Vilma Seppänen
pojat 16v 52 kg: 4)Tuomas Kepponen
pojat 16v 56 kg: 5)Saku Seppänen

XVII Ollin Helmipainit

toisen kerran Paras seura-pokaali Kouvolan Painijat.

tytöt 37 kg: 1) Vilma Seppänen, 3) Ella Hyppönen
pojat 10v 24 kg 1) Emil Huovila
pojat 10v 29 kg 4) Emil Hyppönen
pojat 13v 34 kg: 1) Tomi Heikkilä
pojat 13v 38 kg: 3) Miika Hokkanen
pojat 17v 42 kg: 1) Eero Sillanpää
pojat 17v 53 kg: 1) Tuomas Kepponen
pojat 17v 60 kg: 1) Saku Seppänen
pojat 17v 67 kg: 1) Vili Sillanpää
pojat 17v 76 kg: 5) Timo Rantamäki

Finlandia Freestyle Cup 2/4

pojat 35 kg: 5)Tomi Heikkilä
pojat 46 kg: 3)Eero Sillanpää
miehet 55 kg: 2)Saku Seppänen 5)Tuomas Kepponen
miehet 60 kg: 3)Vili Sillanpää
miehet 74 kg: 4)Timo Rantamäki
miehet 84 kg: 1)Valtteri Sillanpää

Cad. KR-Painin SM Turku 25-26.4.2009

P 85kg 1. Joni Käkelä PPM 2. Niko Rinne RV 3. Valtteri Sillanpää KoPa


Kuukausipainit 25.4 09 kouuvola

tytöt 37 kg: 1)Ella Hyppönen 2)Iida Turpeinen
pojat 21 kg: 1)Niklas vaija 2)Eetu Huovila 4)Jouni Yrjönen
pojat 23 kg: 3)Vili Heikkilä
pojat 26 kg: 3)Eemil Huovila
pojat 27 kg: 3) Aatto Pellava
pojat 28 kg: 4)Anssi Moilanen
pojat 29 kg: 2)Eemil Hyppönen 3)Ville A Mäkelä
pojat 31 kg: 2)Ville Mäkelä
pojat 35 kg: 3)Vilho Mänty
pojat 37 kg: 1)Niilo Mänty
pojat 40 kg: 1)Viljo HaapamäkiII Kauko Lehtosen muistopainit JPI 18.4.09

pojat 8v 24 kg: 4)Niklas Vaija
pojat 10v 42 kg: 5)Viljo Haapamäki
pojat 12v 42 kg: 3)Miika Hokkanen
pojat 14v 35 kg: 3)Tomi Heikkilä

Keski-Suomen OP-painit Vaajakoski 4.4.09

tytöt 36 kg: 1)Vilma Seppänen
pojat 12v 40 kg: 3)Miika Hokkanen
pojat 14v 35 kg: 2)Tomi Heikkilä
pojat 14V 42 kg: 1)Eero Sillanpää
pojat 14v 50 kg: 1)Saku Seppänen
pojat 17v 50 kg: 2)Tuomas Kepponen
pojat 17v 65 kg: 1)Vili Sillanpää
pojat 17v 69 kg: 3)Timo Rantamäki 5)Juha Fofonoff
pojat 17v 82 kg: 2)Valtteri Sillanpää

Itä-Suomen aluemestaruuskilpailut MyKV 21.3.09

pojat 35 kg: 2)Tomi Heikkilä
pojat 38 kg: 5)Miika Hokkanen
Pojat 42 kg: 1)Eero Sillanpää
pojat 50 kg: 2)Tuomas Kepponen
pojat 58 kg: 5)Saku Seppänen
pojat 63 kg: 5)Vili Sillanpää
jun. 84 kg: 1)Valtteri Sillanpää

Kuukausipainit Heinolan isku 14.3.09

aloittelijat 5v 18 kg: 1)Eetu Huovila 4)Inka Pykäläinen
aloittelijat 6v 20 kg: 2)Niklas Vaija
aloittelijat 7v 22 kg: 3)Joel Pykäläinen
aloittelijat 8v 25 kg: 1)Emil Huovila


Kultahelmi-painit YTK 28.2.09

tytöt 37 kg: 1)Vilma Seppänen
pojat 14v 57 kg: 2)Saku Seppänen
pojat 17v 50 kg: 3)Tuomas Kepponen
pojat 17v 71 kg: 4)Timo Rantamäki
pojat 17v 86 kg: 1)Valtteri Sillanpää


kuukausipainit Pilke 21.2.09

pojat 18 kg: 1)Eetu Huovila
pojat 22 kg: 1)Niklas Vaija
pojat 24 kg: 3)Emil Huovila
pojat 28 kg: 1)Emil Hyppönen 2)Ville Mäkelä

OP-painit Popi 14.2.09

tytöt 37 kg: 1)Vilma Seppänen
pojat 13v 36 kg: 4)Tomi Heikkilä
pojat 13v 42 kg: 5)Miika Hokkanen
pojat 17v 42 kg: 1)Eero Sillanpää
pojat 17v 50 kg: 1)Tuomas Kepponen
pojat 17v 54 kg: 1)Saku Seppänen
pojat 17v 64 kg: 2)Vili Sillanpää
pojat 17v 69 kg: 2)Timo Rantamäki
pojat 17v 80 kg: 1)Valtteri Sillanpää

l

l

2008

Poikien ja tyttöjen vapaapainin SM-kilpailut Kuusankoski

tytöt 36 kg: 5)Vilma Seppänen
pojat 50 kg: 5)Saku Seppänen
pojat 76 kg: 5)Valtteri Sillanpää

Kansainvälinen III Helsinki Open vapaapainiturnaus

tytöt 37 kg: 4)Vilma Seppänen
pojat 12v 32 kg: 2)Tomi Heikkilä
pojat 12v 38 kg: 4)Miika Hokkanen
pojat 14v 53 kg: 3)Saku Seppänen 4)Tuomas Kepponen
pojat 14v 59 kg: 1)Vili Sillanpää
pojat 14v 73 kg: 4)Timo Rantamäki
pojat 17v 69 kg: 5)Juha Fofonoff
pojat 17v 76 kg: 6)Valtteri Sillanpää

Janakkalan Paini-Ilveksen Janakkala Open

tytöt 34 kg: 1)Vilma Seppänen
pojat 12v 38 kg: 6)Miika Hokkanen
pojat 14v 42 kg: 2)Eero Sillanpää
pojat 14v 46 kg: 2)Tuomas Kepponen
pojat 14v 58 kg: 2)Vili Sillanpää
pojat 14v 69 kg: 2)Timo Rantamäki

Junior Kare. Kouvola

tytöt 35 kg: 2)Ella Hyppönen
tytöt 38 kg: 2)Vilma Seppänen
pojat 7v 18 kg: 2)Eetu Huovila
pojat 7v 32 kg: 4)Niilo Mänty
pojat 9v 24 kg: 3)Emil Huovila
pojat 9v 30 kg: 3)Niko Lappalainen 4)Emil Hyppönen
pojat 9v 32 kg: 6)Vilho Mänty
pojat 9v 38 kg: 2)Viljo Haapamäki
pojat 11v 28 kg: 3)Rasmus Ikonen
pojat 11v 38 kg: 5)Miika Hokkanen
pojat 13v 35 kg: 6)Tomi Heikkilä
pojat 13v 42 kg: 4)Eero Sillanpää
pojat 13v 54 kg: 1)Saku Seppänen
pojat 15v 46 kg: 1)Tuomas Kepponen
pojat 15v 63 kg: 3)Vili Sillanpää
pojat 15v 69 kg: 3)Timo Rantamäki
pojat 18v 85 kg: 2)Valtteri Sillanpää

Koululiikuntaliiton vapaapainin mestaruuskilpailut, Heinola

pojat 13v 40 kg: 2)Eero Sillanpää
pojat 13v 52 kg: 6)Saku Seppänen
pojat 16v 44 kg: 3)Tuomas Kepponen
pojat 16v 62 kg: 5)Vili Sillanpää
pojat 16v 85 kg: 3)Valtteri Sillanpää
tytöt 13v 40 kg: 5)Vilma Seppänen

Itä-Suomen aluemestaruuskilpailut Vp. Lahti

tytöt 36 kg: 1)Vilma Seppänen
pojat 32 kg: 1)Tomi Heikkilä
pojat 42 kg: 1)Eero Sillanpää
pojat 46 kg: 1)Tuomas Kepponen
pojat 54 kg: 5)Saku Seppänen
pojat 58 kg: 2)Vili Sillanpää
pojat 69 kg: 5)Timo Rantamäki
miehet 84 kg: 1)Valtteri Sillanpää

Voikkaan Urheilu-Veikot ry:n 90 v juhlapainit

aloittelijat 20 kg: 3) Eetu Huovila
aloittelijat 22 kg: 1) Emil Huovila
tytöt 26 kg: 2) Asta Kepponen
tytöt 39 kg: 1) Vilma Seppänen
pojat 8v 28 kg: 2) Emil Hyppönen
Pojat 10v 36 kg: 2) Viljo Haapamäki
pojat 12v 32 kg: 3) Tomi Heikkilä
pojat 12v 36 kg: 4) Miika Hokkanen
pojat 14v 39 kg: 1) Eero Sillanpää
pojat 14v 42 kg: 2) Tuomas Kepponen
pojat 14v 54 kg: 2) Saku Seppänen
pojat 14v 58 kg: 1) Vili Sillapää
pojat 14v 66 kg: 3) Timo Rantamäki
pojat 17v 74 kg: 3) Valtteri Sillanpää

op-painit PoPI

tytöt 34 kg: 1) Vilma Seppänen
pojat 13v 30 kg: 1) Tomi Heikkilä
pojat 13v 44 kg: 1) Saku Seppänen
pojat 17v 40 kg: 1) Tuomas Kepponen
pojat 17v 67 kg: 4)Timo Rantamäki , 6) Juha Fofonoff
pojat 17v 73 kg: 1) Valtteri Sillanpää

KultaHelmi-painit

tytöt 34kg 1. Vilma Seppänen
pojat 11v 38 kg 3. Kalle Kalenius
pojat 14v 32 kg 2. Tomi Heikkilä
pojat 14v 42 kg 4. Eero Sillanpää 5. Tuomas Kepponen
pojat 14v 46 kg 4. Saku Seppänen
pojat 14v 54 kg 1. Vili Sillanpää
pojat 14v 69 kg 3. Timo Rantamäki
pojat 17v 69 kg 3. Juha Fofonoff
pojat 17v 76 kg 2. Valtteri Sillanpää

Itä-Suomen aluemestaruuskilpailut

pojat 35 kg 4) Miika Hokkanen
pojat 38 kg 1) Eero Sillanpää
pojat 42 kg 1) Tuomas Kepponen
pojat 46 kg 3) Saku Seppänen
pojat 63 kg 4) Timo Rantamäki
pojat 76 kg 1) Valtteri Sillanpää

TUL:n poikien ja tyttöjen kr-painin mestaruuskilpailut

tytöt 18v 32 kg 1. Vilma Seppänen
pojat 10v 38 kg 5. Ville Meisola
pojat 13v 30 kg 4. Tomi Heikkilä
pojat 13v 38 kg 1. Eero Sillanpää
pojat 13v 46 kg 2. Saku Seppänen
pojat 18v 42 kg 4. Tuomas Kepponen
pojat 18v 76 kg 5. Valtteri Sillanpää

I Kauko Lehtosen muistopainit

tytöt 32 kg: 1) Vilma Seppänen
pojat 12v 32 kg 2) Tomi Heikkilä
pojat 12v 38 kg 4) Kalle Kalenius , 6) Miika Hokkanen
pojat 14v 38 kg 2. Eero Sillanpää
pojat 14v 42 kg 2. Tuomas Kepponen
pojat 14v 46 kg 2. Saku Seppänen
pojat 14v 54 kg 2. Vili Sillanpää
pojat 17v 69 kg 5. Juha Fofonoff

Poikien kreikkalais-roomalaisen painin SM-kilpailut Porissa 26.-27.4.2008

pojat 38 kg 5. Eero Sillanpää

XVI Ollin Helmipainit

Paras seura pokaali Kouvolan Painijat.

tytöt 21 kg: 1) Mathilda Kalenius
tytöt 36 kg: 1) Vilma Seppänen, 4) Ella Hyppönen
pojat 10v 29 kg 4) Rasmus Ikonen
pojat 10v 39 kg 2) Viljo Haapamäki, 3) Ville Meisola
pojat 13v 31 kg: 1) Tomi Heikkilä
pojat 13v 38 kg: 6) Kalle Kalenius
pojat 13v 42 kg: 1) Eero Sillanpää
pojat 13v 47 kg: 1) Saku Seppänen
pojat 18v 42 kg: 3) Tuomas Kepponen
pojat 18v 53 kg: 2) Vili Sillanpää
pojat 18v 67 kg: 6) Timo Rantamäki
pojat 18v 76 kg: 2) Valtteri Sillanpää

KLL kreikkalais-roomalaisen painin mestaruuskilpailut, Vaasa 16.-18.5.2008

tytöt 13v 30 kg 3) Vilma Seppänen
pojat 13v 30 kg 6) Tomi Heikkilä
pojat 13v 40 kg 1) Eero Sillanpää
pojat 13v 45 kg 3) Saku Seppänen
pojat 16v 40 kg 4) Tuomas Kepponen
pojat 16v 52 kg 6) Vili Sillanpää
pojat 16v 85 kg 3) Valtteri Sillanpää

Veikko Rantanen -turnaus 7.-8.6.2008

tytöt 13v 33 kg 2) Vilma Seppänen
pojat 11v 36 kg 3) Kalle Kalenius, 5) Miika Hokkanen
pojat 13v 33 kg 5) Tomi Heikkilä
pojat 13v 39 kg 1) Eero Sillanpää
pojat 13v 50 kg 5) Saku Seppänen
pojat 15v 42 kg 5) Tuomas Kepponen
pojat 15v 66 kg 4) Timo Rantamäki
pojat 17v 76 kg 5) Valtteri Sillanpää

l

l

2007

KLL Haukipudas 19.-21.10. (Vp)

P13v 75kg 1.Jani Latvaniemi Elimäki   2. Timo Rantamäki kouvola  3. Juho Paavola Kajaani

13v 52kg 1. Lari Halmesmäki Hyvinkää 2. Niko Kähärä Tampere 3. Vili Sillanpää Kouvola

13v 37kg 1. Tero Halmesmäki Hyvinkää 2. Henri Selenius Järvenpää 3. Eero Sillanpää Kouvola

T13v 30kg 1. Janika Vakkila Isokyrö 2. Vilma Seppänen Kuusankoski 3. Miia Majasaari Vähäkyrö

KLL Lapua 19.-20.5 (Kr)

P 13v 34kg

 1. Eero Sillanpää Kouvola
 2. Leo Salminen Alahärmä
 3. Mikko Lahtinen kuusankoski

LL:n vapaapainimestaruuskilpailut 14.-15.10.2006 Kotka (KVV) 13v

 28 kg:1) Jami Torjama Karkkila 2)Kasperi Lehtonen Karkkila 3) SasuPuska Seinäjoki 4) Joni ToppinenVantaa 5) Emil Finne Tampere 6) Roope Luostarinen Tuusula 

30 kg:1) Daniel Hoddy Helsinki 2)Devid Leichner Vantaa 3) Jan Nieminen Rauma 4) Sakari Salonen Espoo5) Mirko Asell Nokia 6) Jerry Karppinen Helsinki

 32 kg:1) Leo Salminen Alahärmä 2)Arttu Kalliolevo Pori 3) Patrik Knuutila Helsinki 4) Rasmus Peltola Jyväskylän mlk 5) Eero Luoma Helsinki 6) Mikko Lyttinen Vaasa

 34 kg:1) Tero Halmesmäki Lapua2) Henri Selenius Järvenpää 3) Mikko Kukkurainen Helsinki 4) Tuomas Kepponen Anjalankoski 5) Rasmus Kahlos Nurmo 6) Mikko Lahtinen Kuusankoski 

37 kg:1) Aber Amiri Kajaani 2) Erno Halmesmäki Lapua 3) Markus Jaakkola Hollola 4) Hannu Hakala Haukipudas 5) Tuomas Hirvonen Kuusankoski 6) Jami Vilhunen Karkkila

 40 kg:1) Olli-Pekka Tuumi Pori 2) Valtteri Varteva Espoo 3) Vili Sillanpää Kouvola 4) Eemeli Alanen Lappajärvi 5) Jaakko Laitinen Lapua 6) Santeri Mantila Helsinki 

45 kg:1) Jerry Pitkänen Helsinki 2)Jarno Lehtinen Seinäjoki 3) Atte Siltala Kuusankoski 4) Oskari Lehtonen Karkkila 5) Niko Kähärä Tampere 6) Olli Uotila Helsinki 

52 kg:1) Jussi Peltola Riihimäki 2) Toni Glans Kirkkonummi 3) Verneri Värekoski Vantaa 4) Simo Kuosmanen Lohja 5) Santeri Varteva Espoo 6) Einari Ukkola Haukipudas

 60 kg:1) Sebastian Huovinen Lahti 2) Vesa Ilomäki Kangasala 3) Joonas Vesanen Tampere 4) Alex Anton Vantaa 5) Riku Harju Isokyrö

 75 kg: 1) Arttu Koivulahti Ilmajoki 2)Juuso Huovinen Nummi-Pusula 3) Tuomas Lahti Järvenpää 4) Mikko Nännimäinen Kuortane

Ehkä kilpailuiden kovatasoisemmassa sarjassa, 70 kiloisissa finaalipaikan taisteli Eero Sillanpää. Tasaisen ja loppuun asti jännittävän 4 – 4 pisteisiin päättyneen taistelun vei Helsingin painimiesten Joonas Honkanen. Matkalla kaatuivat Peräseinäjoen Markus Ahtiainen 11 – 0, Kotkan Toni Kröger selkävoitolla ja Turun Jerry Kvarström 7 – 2.


l

l

%d bloggaajaa tykkää tästä: